Paweł216 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Zakładam relacje z budowy mojego Iveca Przy modelu już troche zrobiłem Rama juz jest sklejona: Silnik sklejony i poszpachlowany: Sorka za jakośc foty silnika Kabina też została sklejona: I mała przymiarka z Dafem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Czekam z niecierpliwością na dalsze postępy prac. Jak narazie idzie Ci super . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Mam juz ten model za sobą , raczej kojaży mi sie dobrze , czekamy na więcej , pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 I kolejne Iveco w budowie jak na taśmie teraz widać jakie jest Iveco a DAF, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Szanowni koledzy i koleżanki mam do was pytanie czy silnik malowac pod kolor ramy czy osobno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Paweł216 Ja malowałem osobno tzn inne kolory (z głowy) . Ja gdy maluję silniki kieruję się własną twórczością. Wybór pozostawiam Tobie. Jak znajdę foty swojego silnika to je wrzucę . EDIT: KLIK Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Będę sledził twoją budowe modelu, To jest iveco turbostar I CZY II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 To jest iveco turbostar I CZY II Iveco Turbostar II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Silnik maluj innymi kolorami niż rame, chociaż bedzie sie wyrozniał a nie bedzie tak smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 OK thx bo jakoś , dziwnie wygląda ta kabina może mi się tak wygląda Jak cos to sorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Po pomalowaniu silnika na inny kolor, będzie się coś działa na ramie. Aczkolwiek i tak silnik jest osłonięty nadkolami, błotnikami w dużym stopniu kabiną, więc nie wiem czy jest sens szaleć w kolorystyce, najfajniejszym kolorem na silnik jest Revell 91, polecam w mańku wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Co???. Przecież jak podniesiesz kabinę to wszyściutko widać. Wiem bo mam TurboStara. Zastanów się najpierw, a potem pisz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 A jak postawi w gablocie?? Nic nie wspomniał ze ma jej nie być?? Jak lubisz to każdy dekiel zaworowy możesz zrobić na różne kolory polecam róż. Silniki najczęściej mają 1 kolor tylko 1, i czasem jakieś wstawki żeby nie było nudno. Wiec ty też myśl zanim napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Model będzie stał na Diodramce i bedzie stał spokojnie za szyba A co do koloru silnika to mam kilka propozycji od Revella: 17,48,85, i 91 Truckerka EDIT Troche dłubałem przy modelu Silnik wyszlifowałem Sklejiłem chłodnice: I udało mi sie sklejic wnetrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Witam Aktualizacja Prace nad modelem bardzo wolno idą.Wiadomo koniec roku szkolnego. Daje fotke ogólna jak to wszystko narazie wyglada Kolor ramy będzie czerwony,ale jeszcze musze zrobic okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Ja dalej polecam revella 91, fajne silnik w nim wygląda. I jakieś nie doróbki sie ukryją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lux_2007 Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Co do tego revella 91 to możecie podać zamiennik humbrola ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Witam Troche ostatnio porobiłem przy Ivecu Daje narazie 2 fotki: Co mi jeszcze zostało: -Malowanie Kabiny -Malowanie Ramy -Wycięcie tylnich piast i pomalowanie pod kolor ramy -Pomalowanie wnętrza Kabiny -Zrobienie detali w kabinie (mapa,kubek,kordła,poduszka) -Kupienie naczepy -Zakończenie prac Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 Sorka, że post pod postem Narazie dam jedna Fote jak to wszystko wygląda Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 A silnik pomalowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 Jeszcze nic nie było malowane Narazie to wszystko czeka na malowanie. Mam nadzieje, że pod koniec tygodnia zaczne malowac Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Siemka wszystkim Mam taki mały problem. Pomalowałem kabine 1 warstwa podkładu i 2 warstwami bazy i na kabinie powstała tak jak by teńcza Czy moge coś z tym zrobic??? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Przeszlifuj papierem 1500 wodnym i daj następną warstwę koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 pomaluj jeszcze raz bazą;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Ok Juz pomalowałem P.S. Jutro dam foty jak wygląda kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi