Doberman Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Witam Czy ma ktoś książkę U - BOOTY TYPU IX OCEANICZNA BROŃ PODWODNA HITLERA wydawnictwa Napoleon? Interesuje mnie czy są tam zdjęcia, rysunki IX z z powiększonym kioskiem o drugą platformę działka 20mm np. U-106, 124. Są w książce plany w skali ? Może ktoś napisać co jest w książce? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Mam tą książkę - skoro interesują Cię wersje z wydłużonym kioskiem to jak rozumiem w grę wchodzą IXC Turn II (2 x pojedyńcze 20mm) oraz Turn IV (zdwojone 20mm + zdwojone 37mm) dodatkowo IXD2 Turn IV (pojedyncze 20mm + 4lufowy Vierling). Fotek jest sporo i są jakieś rysunko-plany też, ale nie jakoś wielce szczegółowe. W książce jest wszystkiego po trochu o tych jednostkach + bardzo dokładna historia każdej jednostki IX (od wodowania do zatopienia, wliczając wszystkie patrole raz dowódców i gdzieniegdzie nawet jest spis oficerów). Jak jesteś zainteresowany to mogę zrobić skany zdjęć w/w jednostek z tym wydłużonym kioskiem EDIT ------------------ w kwestii co jest w książce daje odpowiedź jej spis treści zamieszczony na stronie wydawnictwa: https://napoleonv.pl/u-booty-typu-ix-oceaniczna-bron-podwodna-hitlera Edytowane 2 Stycznia 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Dziękuję za odpowiedź. Szukam konkretnie zdjęcia kiosku od tyłu wersji z wydłużonym kioskiem IXC Turn II (2 x pojedyńcze 20mm) takiego jakie wstawiłem teraz z VIIC/41. Interesuje mnie miejsce i sposób połączenia górnej platformy strzeleckiej z dolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Godzinę temu, Doberman napisał: Szukam konkretnie zdjęcia kiosku od tyłu wersji z wydłużonym kioskiem IXC Turn II (2 x pojedyńcze 20mm) OK - przejrzę i się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Niestety nie mam dobrych wieści - ujęcia którego szukasz nie ma w tej książce Ogólnie wszystkie fotki tu umieszczone są już znane z innych publikacji (chociażby S.Breyera) wrzucam trochę materiałów które znalazłem w środku ale to nie Turm II !! U-172 U-193 U-504 U-889 plany : Wszystkie zdjęcia umieszczone wyłącznie w celach dyskusyjnych.... Edytowane 4 Stycznia 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 Dziękuję bardzo i przepraszam za kłopot. Te zdjęcia niestety już znam. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Doberman napisał: Dziękuję bardzo i przepraszam za kłopot. Te zdjęcia niestety już znam. żaden kłopot no niestety, przeglądając dokładniej to w kwestii foto nic nowego nie ma - wszystko to już było chociażby w wydaniu o typie IXC z serii Vom Original zum Modell Jedyne "nowe" fotki to obszernie obfotografowane dwa zachowane egzemplarze IXC : U-505 z muzeum w Chicago oraz U-534 z muzeum w Birkenhead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Od tyłu to jedno zdjęcie jest Turm II (ale z vierlingiem) Tak paczam i paczam pod tą górną platformą to nic nie mogę wypaczać co tam jest Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Doberman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi