sjr Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Czy mógłby pomóc do doborze odpowiednich kolorów do MI-24P rf-93546 Posiadam ten model od Zvezdy ale cos mi się wydaje ze instrukcja wprowadza zasadniczo w błąd z kodami kolorów. Szukam kodu głównego koloru - szarego/antracytowego. Zastanawia mnie również kolor goleni podwozia - w instrukcji podany jest "Light grey" a na zdjęciach wydają się o wiele ciemniejsze. Będę wdzieczny za wszelkie podpowiedzi. Edytowane 16 Marca 2021 przez sjr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 72-064 Mi-24V+VPp1.pdf (begemotdecals.ru) 72-064 Mi-24V+VPp2.pdf (begemotdecals.ru) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Dziękuję, Czy ktoś się orientuje w temacie koloru goleni podwozia i wnęk? Edytowane 1 Stycznia 2021 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Według mnie to ten sam kolor co poszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Tak, jeżeli robic "Bakłażan", to kolor ten sam co i cały korpus . Jeżeli robic kamuflowany, to kolor spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Godzinę temu, Robertas napisał: Tak, jeżeli robic "Bakłażan", to kolor ten sam co i cały korpus . Jeżeli robic kamuflowany, to kolor spodu. "Bakłażan"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Czyli w przypadku powyższej maszyny golenie w kolorze poszycia a wnęki w pewnie w kolorze takim samym jak uchylone drzwi z 3 zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 22 minuty temu, sjr napisał: Czyli w przypadku powyższej maszyny golenie w kolorze poszycia a wnęki w pewnie w kolorze takim samym jak uchylone drzwi z 3 zdjęcia? Drzwi również masz w tym kolorze (poszycia), przynajmniej fartuch (rant) drzwi... Zwróć uwagę, że prawdopodobnie panele i tablice przyrządów są w kolorze turkusowym. Taki sam kolor jak u nas w wersjach "D" i "W" bez noktowizji. Wnętrze drzwi w kolorze czarnym. Przynajmniej tak bym obstawiał na podstawie tych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 39 minut temu, sjr napisał: Czyli w przypadku powyższej maszyny golenie w kolorze poszycia a wnęki w pewnie w kolorze takim samym jak uchylone drzwi z 3 zdjęcia? Goleni podwozia i wnęki są w jednym kolorze . 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) Pytanie czysto teoretyczne, czy takie podwieszenie jak na poniższej fotce byłoby możliwe? Pytanie nr 2, jak najlepiej uzyskać efekt okopcenia tak jak na zdjęciach? Mam aktualnie już go na wykończeniu i zastanawiam się czy tyrać go jeszcze bardziej - boje się że mogę przedobrzyć I jeszcze pytanie nr 3. Jako że jest to moje pierwsze śmigło zastanawiam się czy wirnik główny powinno się wklejać na stałe czy zostawiać możliwość demontażu ? Edytowane 16 Marca 2021 przez sjr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 19 godzin temu, sjr napisał: Pytanie czysto teoretyczne, czy takie podwieszenie jak na poniższej fotce byłoby możliwe? ...jest tylko zamień węzły 19 godzin temu, sjr napisał: Pytanie nr 2, jak najlepiej uzyskać efekt okopcenia tak jak na zdjęciach? Mam aktualnie już go na wykończeniu i zastanawiam się czy tyrać go jeszcze bardziej - boje się że mogę przedobrzyć ...to pytanie musisz sobie zadać. Jak dla mnie on jest czysty, jakby wyszedł z fabryki Co do specyfików, to kwestia upodobania. Zależy czy chcesz mocniejszy efekt osiągnąć czy nie. Możesz użyć np suchych pasteli (pamiętaj tylko, że kopeć to nie tylko czarny ) .. ja na przykład często używam rozcieńczonego smokey tamki Zaś co do wirników od jakiegoś czasu robię zdejmowane wirniki, ułatwia transport, konserwację czy naprawy 19 godzin temu, sjr napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Dzięki, za pomoc, właśnie one jakieś takie czyste mi się wydają na zdjęciach, spróbuję jeszcze coś podziałać olejami - w razie czego nie powinno być problemów żeby wrócić do stanu obecnego Delikatnie jeszcze coś próbowałem podciągnąć w tym brudzeniu i w sumie z finalnego efektu jestem zadowolony Edytowane 17 Marca 2021 przez sjr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Bardzo ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 wrzucę galerię jak będę miał wolną chwilę - wszystkie pootwierane sekcje powodują że nie chce go dotykać za bardzo ( za dużo razy już coś przypadkowo odpadło i trzeba było doklejać ponownie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 2 godziny temu, sjr napisał: wrzucę galerię jak będę miał wolną chwilę - wszystkie pootwierane sekcje powodują że nie chce go dotykać za bardzo ( za dużo razy już coś przypadkowo odpadło i trzeba było doklejać ponownie ) To pozamykaj Tak prawda mówiąc, to jak jest uzbrojenie podwieszone na śmigłowcu, to nie powinno chyba być nic otwartego... takie są podobno zasady w obsłudze naziemnej, że chłopaki nic nie otwierają dopóki uzbrojenie jest na śmigłowcu podwieszone. Ale nie chce się mądrzyć, nie wiem czy to prawda... niech się spece wypowiedzą Ogólnie bardzo przystojny wiatrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Dlatego wrzucę galerię jako SF - bo pewnie takich niuansów jest więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 5 godzin temu, sjr napisał: Dlatego wrzucę galerię jako SF - bo pewnie takich niuansów jest więcej Daj spokuj i nie wygłupiaj się bardzo zacny wiatraczek podoba mi się bardzo i galeria powinna być tam gdzie trzeba. Narobiłeś mi apetytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 W niedzielę postaram się zrobić jakieś ujęcia i wrzucić galerię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Edytowane 21 Marca 2021 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 (edytowane) W dniu 18.03.2021 o 12:14, Mitrandir napisał: To pozamykaj Tak prawda mówiąc, to jak jest uzbrojenie podwieszone na śmigłowcu, to nie powinno chyba być nic otwartego... takie są podobno zasady w obsłudze naziemnej, że chłopaki nic nie otwierają dopóki uzbrojenie jest na śmigłowcu podwieszone. Ale nie chce się mądrzyć, nie wiem czy to prawda... niech się spece wypowiedzą Ogólnie bardzo przystojny wiatrak Zasada jest taka, że czy to śmigłowiec czy samolot podczas pracy specjalistów od płatowca i silnika oraz awioniki musi być rozbrojony co w praktyce oznacza, że na wyrzutniach nie mogą być umieszczone rakiety, nie mogą być podwieszone bomby, działka nie mogą być załadowane itp. Specjaliści od uzbrojenia uzbrajają statek powietrzny w ostatniej kolejności. Po powrocie z lotu bojowego lub ćwiczebnego ze strzelaniem w pierwszej kolejności na sprzęt wchodzą specjaliści od uzbrojenia i go rozbrajają dopiero po nich wchodzą pozostałe specjalności. A więc jeśli rakiety widać na wyrzutniach to luki nie mogą być pootwierane. Jeśli ich nie widać, to luki mogą być otwarte. Samych wyrzutni podczas obsług pomiędzy poszczególnymi wylotami nie ściąga się. Inaczej ma się z bombami. Bomby na belkach to śmigłowiec uzbrojony. Jedna uwaga. Tak jest w polskim lotnictwie. Jak jest u Rosjan to nie wiem na pewno. Domyślam się tylko, że podobnie. W dniu 18.03.2021 o 13:08, sjr napisał: Dlatego wrzucę galerię jako SF - bo pewnie takich niuansów jest więcej Mitrandir ma rację. Jego miejsce jest w galerii Śmigłowce a nie w SF. Niuanse jeśli nawet są nie mają tu nic do rzeczy, To piękny model. Możesz być z niego dumny. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 22 Marca 2021 przez Endrju 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi