JŚ Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Na tych miniaturkach to wygląda, jak jakaś wczesna wersja z krótką lufą. A tak ogólnie, wygląda przyjemnie, widzę że dłubiesz przy nim więc efekt końcowy będzie przyzwoity. Mam pytanie, czy będzie to, ta wersja z osłonami (Schurzen), czy bez??? Aha, warto troszkę "pomiętosić" błotniki przednie. Jeśli, już zadałeś sobie trud ich wykonania z blaszki (za co masz duże ), to na pewno doda im to wyglądu frontowego. Nie przejmując się ze model nie wzbudza zainteresowania Chętnie oglądam Twoje zmagania z tą czwórką i powiem, że naprawdę wyprowadzasz ją na właściwy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 Gięcie błotników odpada bo to karta telefoniczna. Osłony będą. Mam zamiar spróbować je zrobić z pokrywek po margarynie a ich zaczepy (kątowniki) z puszki po piwie. Martwią mnie te spawy bo raczej za grube są ale z wypraski ciężko je zrobić żeby były płaskie. Dzięki za zainteresowanie. Najgorsze będzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Mam zamiar spróbować je zrobić z pokrywek po margarynie a ich zaczepy (kątowniki) z puszki po piwie. Nie rób z tego. Podaj mi adres na pw, to Ci wyślę ze dwa arkusiki blachy offsetowej. Świetna blaszka do robienia wszelkich detali. Poza tym obrabia się ją dużo łatwiej niż zwyklą puszkę po piwie. pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Gięcie błotników odpada bo to karta telefoniczna No chyba, że tak. Osłony będą. Na całym pojeździe czy tylko na wieży??? Proponuję zrobić tylko na wieży. Czwórka ma wówczas, taki bojowy charakter. Ale oczywiście tylko proponuję. Masz już upatrzone jakieś malowanko??? Zdjęć czwórek jest sporo, więc jest w czym wybierać... Osłony proponuję wykonać albo z blaszki z puszki po coli, piwie albo tak jak radzi Radek z blaszki offsetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 Myślałem nad podobnym do tego ale z innymi numerami. Specjalnie dodałem drugą lampę. Ale mocowanie osłon chciałem zrobić takie jak w tym. Co do dolnych osłon to bez nich model wydaje mi się jakiś brzydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Kolejne spawy. Postanowiłem dodać jeszcze offtopa. Ostatnio pracowałem nad tym ale się nie znam i nie potrafię się zabrać za dokończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Oto kolejne postępy. Śpieszę się bo od wtorku na tydzień zostanę bez aparatu a nie wiem jak to wyjdzie telefonem. Koła i gąsienice nie są przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 DBauer Wrzucaj, jeśli możesz, fotki w pełnym rozmiarze, bo szkoda tracić czasu na otwieranie fotek na fotosiku. Dzięki JŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Ok zrobię jak chcesz. Dorabiam na próbę zaczepy do płyt więc jak wyjdą dam w pełnym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Zrobiłem coś takiego, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Od razu lepiej z tymi fotkami. Drugie troszkę mało ostre, ale mniejsza o to. Trzecie pokazuje, to co ważne. Powiem tak. Na razie jest ok, troszkę krzywe, ale to wszystko da się wyprofilować po przyklejeniu. Zwracaj uwagę na klej, gdyż ten miejscami wypływa... Więc teraz szlifuj, dopasuj płyty i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Płyty zrobię najprawdopodobniej jak kolega Radek wyśle mi płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Niestety szlifowanie odpada :( części się rozlatują. Chyba będzie trzeba to zwalić na spawy albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Jestem załamany:(. Nie wyszło. oceńcie sami. Prosze o konstruktywną ocene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Płyty zrobię najprawdopodobniej jak kolega Radek wyśle mi płytki. Z przyjemnością Ci wyślę, tylko musisz mi podać adres, tak jak prosiłem Wyślij mi proszę na pw. pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Wydawało mi się że ci wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Nie wiem po co wydziwiasz. Model jest średniawy i trudno go podkręcić. Spróbuj uporać się z tym co masz w pudle. Po pomalowaniu na poziomie wygląda poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Jestem załamany:(. Nie wyszło. Na razie ciężko oceniać (brak osłon) Dobrze radziłem, żeby zrobić osłony tylko na wieży, a z kadłubem dać sobie luz... Ale buduj - będzie dobrze, dzięki Twoim nowatorskim pomysłom uczysz się, więc każda "pomyłka" teraz, nie pojawi się w przyszłości na kolejnych modelach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Dla testu zamontowałem oryginalne. na szczęście zawsze mogę zamontować uchwyty z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Po zastanowieniu wracam do zaczepów z pudła ale z dorobieniem osłon będę próbował.Nauczyłem się że lepiej nie dorabiać części konstrukcyjnych a szczególnie kiedy jest ich tak wiele a każdy błąd może popsuć wszystko. Skleiłem już kilka modeli ale to pierwszy z którego chce się czegoś nauczyć i sprawdzić co można a czego nie. Mimo wszystko najgorszą przeprawą będzie malowanie bo to mi najgorzej wychodzi. Po pomalowaniu podkładem (jak będę miał go za co już kupić) będzie naprawdę widać co popsułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Dobrze, że próbujesz. Mi niestety brakuje odwagi i cierpliwości, na dorabianie czegoś "większego". Czekam na malowanie! Patrząc na to ile włożyłeś w niego pracy, to efekt powinien być porządny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 Przy malowaniu a szczególnie przy robieniu jakichkolwiek efektów będę potrzebował waszej pomocy i doświadczenia oraz będę musiał załatwić wiele materiałów bo nie mam. Początkowo chciałem malować aero ale nie mam jeszcze kompresora. Nawet jak będę miał szczęście to kompresor kupie dopiero pod koniec wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Coś wreszcie ruszyło do przodu. Model awansował do miana modelu testowego. Zrezygnowałem z osłon i dodatków chwilowo (łopaty itp). Model będzie służył do treningu mojego modelowania . Pomalowałem, nałożyłem kalki, pomalowałem błyskiem spróbowałem porobić obicia i pomalowałem matem. Co dalej zrobić to nie mam pomysłów. Musiałem sie pobawić na photobucket. Strona super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 fajne to ostatnie zdjęcie jakby był w panzergrey`u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi