Rafly Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 (edited) Plus tego jest taki, że ładnie wygląda i jest kompaktowe. W praktyce z rury 125mm, wentyli wywietrznikowych, jeden zasilacz, pojemnik z action i masz to samo z dłuższą rurą, za 1/6 ceny. Edited February 26, 2023 by Rafly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartKRK Posted March 13, 2023 Share Posted March 13, 2023 Mam serdeczną prośbę o podanie danych z zasilacza do 550-tki - 12v ale ile amperów? Muszę kupić zasilacz do mojej kabiny, ale nie wiem, jaki jest w oryginale. Będę wdzięczny za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krn78 Posted March 16, 2023 Share Posted March 16, 2023 Pozwolę sobie zgadnąć. Na zdjęciu widocznym w na początku wątku jest tabliczka znamionowa. Jest w niej mowa o parametrach wentylatora: 12V/5A. Oznacza to moc 60W (P=U*I). Jeśli dodać do tego moc oświetlenia (załóżmy 20W - dla świetlówki 2340lm to 18W - informacje z google) nie brałbym niczego poniżej 80W przy 12V, przy czym stawiałbym raczej na 90W. Rozejrzyj się za jakimś używanym zasilaczem komputerowym. Są dość wydajne i na pewno nie spalisz źródła przy takiej kabinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts