Moses Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Młodą (l. 6) zamknęli mi w domu, więc postanowiła skleić kolejny model. Jako że założyłem dla niej ćwiczenie ręki i malowanie pędzlem (aerografem to każdy potrafi ;)) póki co lecimy z jedno max dwu barwnymi schematami malowania, spośród zaproponowanych zestawów wybrała paszczatego Hellcata z serii Easy Assembly Kit. Ma na koncie już dwa modele z tej serii. Są idealne dla Juniorów a także dla wszystkich poczatkujacych. Jedynym problemem dla młodych i nowych może być średnio czytelna instrukcja, utrudniającą młodym modelarzom ustalenie gdzie i jak drobne elementy majæ iść, ale dlatego siedzę z boku i służę pomocą Dość lania wody. Kokpit skonstruowany. Wiele tego nie było, raptem 4 części, ale trzeba było usunąć resztki ramki, nadlewki. Teraz kokpit nabiera kolorów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Brawo młoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) Mały ale jakże duży postęp kokpit wypedzelkowany. Musimy poćwiczyć nad ilością farby na pędzlu. Aha. Łoszów, brudzingów itp póki co nie przewidujemy Edytowane 19 Marca 2021 przez Moses 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 Model złożony, wyszło delikatne przesunięcie górnej i dolnej części kadłuba w tylnej sekcji. Usunięcie kołków stabilizujących rozwiązało z grubsza problem. Szpachli poszło minimum. Tu polecam dla młodych szpachle Vallejo. Dziubek do nakładania jest rewelacyjny. Z mojej strony wykonałem maski, i przygotuje model do malowania, czyli pokryje Surfacerem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 No tempo prac macie naprawdę dobre Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi