Paweł216 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Witam Zakładam Relacje z Budowy Zestawu Scania+Naczepa. Naczepe bede robił od podstaw z polisterynu i rama bedzie z zestawu Flora.Scania jest mojego taty więc bede miał cały czas dostep do samochodu. Fotki zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Ciekawy zestawik czekam na pierwsze postępy w pracach a co do naczepki to zgłoszę się do Ciebie na gg po kilka fotek Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Dużo roboty szczególnie przy naczepie ale jak się ma model 1:1 to można kombinować. Zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Dużo roboty bede miał przy tych profilach w naczepie. A tym czasem Rama jest prawie sklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Projekt obiecujacy , zobaczymy jak wyjdzie w praniu , zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Mam pytanie do tych którzy sklejali Scanie czy kabine moge cała sklejic czy musze zostawic tylnią ściane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Ja bym zostawił. A bedziesz przerabiał silnik na rzędowy? I skąd masz niski dach? Powodzenia w budowie PS. Widze, że w Scani masz rejestracje z Białołęki. Też mieszkam na BŁK. Jeśli mieszkasz na białołęce to w którym mniej więcej miejscu? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 JA sklejałem całość i problemu nie mailem. A projekt bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Sklej całą kabinkę razem z tylną ścianą bo bez problemu wchodzi wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Pytanko z kąd masz niski dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Dach i cały model pochodzi z tego zestawu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 Witam Dziś niewiele zrobiłem,ale zawsze coś Skleiłem kabine tak jak mi doradzaliście ,czyli z tylnią ścianą Sorka za jakośc foty,ale nie miałem czasu Jutro zabieram się za okablowanie ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Powodzenia żyzce ;) Ja mam nadzieję, że za jakieś dwa zestawy też zrobie coś podobnego :P Tylko że SCANIA bialutka, a naczepa janmila xD Oczywiście też odwzorowanie zestawu ojca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Witam Niewiele zrobiłem przy modelu bo mam teraz zabawe z przednim Grillem Fotka Orginału: I fotka tego co narazie zrobiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Co masz na myśli pisząc zabawę ?? Przecież wystarczy tylko "żebra" i te boki co nachodzą na przednią ścianę pomalować na zielono, a przednią ścianę na czarno i po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Co masz na myśli pisząc zabawę ?? Przecież wystarczy tylko "żebra" i te boki co nachodzą na przednią ścianę pomalować na zielono, a przednią ścianę na czarno i po robocie miki29021 mnie się wydaje że Paweł216 chce zrobić takie "dziury" jak w prawdziwej ale oczywiście mogę się mylić. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Chodziło mi o tą górną częśc: Atrapa jeszcze nie jest przyklejona do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Aż z ciekawości oglądnołęm moją skakanke i odziwo jest tak jak w orginale... a z italeri. Ciekawe, taka wersja czy poprostu jakiś bubel?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 A w Scanni 164L jest zwykła Atrapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Wg mnie scania 144l nie ma takiej atrapy jak 164l i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Wg mnie scania 144l nie ma takiej atrapy jak 164l i tyle Jak nie jak tak , czym one sie różnią wogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 każdy z was się myli, niektóre scanie w 1:1 miały atrapę taką jak ma paweł i takie jak są w dragonach, ale tylko niektóre, nie wiem od czego to zależne jest. Paweł jak chcesz tą atrapę jak u Ciebie to napisz do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Popatrzyłem troche w necie i stwierdzam ze sa chyba 2 wersje atrap w takiej scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 No coś ty a o czym ja napisałem wyżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Mały Aktual Sorka za jakośc fotek, ale były robione na szybko bo aparat był na padnięciu Rama: Wnętrze: Jutro postaram zrobic lepsze foty Pozdrawiam.Paweł EDIT: dzis zrobiłem małą przymiarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi