Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dawno nic nie pokazywałem więc proszę Modelik jak w temacie, że tak powiem na wykończeniu. Obejrzyjcie, napiszcie co myślicie, czego mu brakuje, czego jest za dużo etc.

DSC03928.jpg

DSC03934.jpg

DSC03935.jpg

DSC03937.jpg

Napisano

Kurcze ladny, ladny. Z jednej strony maska wyglada jakby byla krzywo przyklejona. Brakuje troche sladow eksploatacji (otarc, obic szczegolnie przy drzwiach). I moze cos zrobic z burta, tak zeby dechy wygladaly bardziej na drewniane. Poza tym bardzo mi sie podoba.

Napisano

Dzięki za opinie. Tak jak napisałem model jest jeszcze do wykończenia. Będę musiał zetrzeć z niego pigment i trochę inaczej go pobrudzić. Poza tym mam w planach wymienić zderzak na zrobiony z blachy no ideski na pace bardziej drewniane zrobić.

Napisano

Witam. Ził przeszedł mały tuning . Trochę błota i pigmentów. Zrobiłem też zderzak z puszki. Ja uważam, że model wygląda lepiej a wy co sądzicie?

DSC04030.jpg

DSC04031.jpg

DSC04032.jpg

DSC04034.jpg

Napisano

Bardzo ładna rosyjska ciężarowka. Bardzo dobre wykonanie, troszeczkę szpecą te nierowne szpary na masce Twojego trucka (fotka ostatnia). Generalnie bardzo fajnie...

Napisano

O tak, wygląda o wiele lepiej. Jeszcze lepiej prezentowałby się na podstawce z piaszczystą drogą

Napisano

Kiedyś widziałem takiego Ziła z bliska, to było w Bieszczadach i z tego co pamiętam miał duże szpary w miejscu gdzie maska styka się z osłoną chłonicy. W modelu rzeczywiście nie wygląda to najlepiej ale juz nie będę tego poprawiał bo zamiast poprawić to go bym pewnie jeszcze bardziej spartolił Najwyżej się jakąś szmatę rzuci bo model i tak będzie na podstawce stał

Napisano

według mnie wlasnie ta krzywa szczelina dodaje mu naturlaności, a nie wygląd nowiótkiego ale starego

Napisano

Panowie, generalnie sprawa wygląda tak. Na zdjęciach szparę widać wyrażnie ale teraz jak patrzę na model to aż tak to nie gryzie w oczy. Tak jak pisałem wcześniej nie chcę tego poprawiać bo tylko go zniszczę. Nauczka na przyszłość: dokładnie sprawdzać wszystkie szpary

Napisano
Tak jak pisałem wcześniej nie chcę tego poprawiać bo tylko go zniszczę.

Dokładnie, jest dobrze, a model bardzo fajny.

Edit...

Dyskusja o "wadach" sprzętu ZSRR czasów wojny, poleciała do placu zabaw...

Admin...

• 3 months later...