rom789 Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Czytałem o sidoluksie, ale do tej pory nie wiem czy to lakier bezbarwny czy zmywacz...? Gdzie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Sidolux do lakier bezbarwny. Cleanlux to zmywacz. Dostaniesz go w każdym sklepie chemicznym, markecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 16 godzin temu, rom789 napisał: Czytałem o sidoluksie, ale do tej pory nie wiem czy to lakier bezbarwny czy zmywacz...? Gdzie kupić? Do czyszczenia aerografu po malowaniu farbami akrylowymi. https://www.sidolux.pl/produkty/cleanlux,1461.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Do czyszczenia aerografu po malowaniu farbami akrylowymi. https://www.sidolux.pl/produkty/cleanlux,1461.html Nie radzę tym czyścić aero ,zbyt agresywny do powierzchni niklowanych, do zmywania farb etc. idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, slawekmalysek napisał: Nie radzę tym czyścić aero ,zbyt agresywny do powierzchni niklowanych, do zmywania farb etc. idealny Czystym cleanluxem aerografu nie traktuję, rozcieńczam z ciepła wodą i myję sprzęt w myjce ultradźwiękowej. Na pewno jest to lepsze niż popularny aceton. Sprzęt -aerograf HARDER & STEENBECK Infinity CR, dobrze znosi od paru lat takie traktowanie . Nie wiem, czy ktoś tak robi- może to mój autorski wynalazek. Do zmywania akryli, używam środka WAMODU. Edytowane 9 Maja 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi