marcinw49 Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 - Oba fabryczne IFF-y sa do wymiany - OCP wymaga poprawienia A co to w ogóle jest bo niewiem , - Nie wiem czy dobrze widzę, ale... nie widzę wszystkich dodatkowych wlotów powietrza na kadłubie wWszystkie wloty są na swoim miejscu (wg instrukcji ), - Bardzo też rzuca sie w oczy niezaszpachlowane łączenie w komorze podwozia przedniego Z komorą podwozia dopiero zacznę się bawić więc narazie wygląda tak po japońsku "jako tako" - Czy mam rozumieć, że osłona kabiny juz jest przymocowana? Nie, została tylko tak położona Ps. Nie wiem czy uda mi się po zrobieniu dyszy, wstawić ją na nowo do modelu , a nawet niewiem czy tamtą wyjmę , ale może coś zdziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 IFF (Identyfikatory swój-Obcy) - z przodu pod spodem i na szczycie statecznika pionowego, wystające 3 "druciki". Należaloby je usunąć i zrobic od nowa z jakichś cieniutkich drucików OCP (Odbiornik Cisnień Powietrznych) - czyli szpic z przodu kadłuba, zmiany wymagaja łopatki znajdujące sie na nim (powinne byc 2 pionowe i 2 poziome) Wlotów powietrza na pewno wszystkich nie ma, powinien być jeden na garbie kadłuba za kabiną (widac go dobrze na schemacie jaki dołączyłeś na początku relacji), a także symetrycznie po 2 z każdej strony statecznika pionowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Jeżeli chodzi o OCP to wszystkie łopatki są na swoim miejscu, jedyne co wymagało poprawy to kształt łopatek i "czóbek" odbiornika. A resztę poprawek postaram się wprowadzić jutro albo pojutrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Możesz jeszcze spróbować zrobic coś z tym balonem, który udaje tylmy hamulec aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Witam, udało mi się wprowadzić do modelu część korekt, które mi zasugerowaliście noi jak widać na zdjęciach jedne wyszły lepiej, np. OCP, IFF i wlot, a inne trochę gorzej, np. przemalowanie kokpitu i dysza, a jeszcze innych wogóle nie wprowadziłem, np. korekty tylnego chamulca aero (nie wiedziałem co z nim zrobić). Ale koniec tego przynudzania, oto foty: Widać niezbyt pięknie pomalowany kokpit, oczywiście do poprawy Tutaj widać tą nieszczęsną dyszę wlot powietrza... i zaczęte prace w komorze przedniego podwozia: Narazie to tyle, noi jeżeli znów coś wychaczycie to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Miałem ten model, ciężka sprawa trzeba mieć duże umiejętności żeby coś z tego wyszło. Lepiej wydać parę złotych i kupić Zviezde bisa albo pfm-a (ok.35zł). Model o kilka klas wyżej od Mastercraftu. Zobaczymy co Tobie wyjdzie z tego bigosu, hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi