laskonogi Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Witam wszystkich, w ramach przerwy od pływadeł, i dla rozcwiczenia paluszków po covi-przerwie wykopałem z odmętów mojego magazynku wypust modelcolecta BMP3 wraz z załogantami. Generalnie miał to byc szybki prosty projekcik prosto z pudła, ale ponieważ zawartość jest co najmniej imponująca projekt sie troszkę rozrósł. Model ma szczątkowe wnętrze które można podrasować i niewielkim nakładem pracy zwiększyć wiarygodność. Najwięcej zabawy jest z wierzą i całym stanowiskiem dowódcy i celowniczego. W replice brak "kilku" szczegółów, a które przez otwarte włazy będzie widoczny. Całość ma stanąć na podstawce. Pojazdy bmp3 jak na rosyjskie siły zbrojne został wyprodukowany w znikomej ilosći ok 460 szt to też nie udało mi sie potwierdzić jakiegokolwiek uczestnictwa w jakimkolwiek konflikcie (w barwach FR). Dlatego też planowana winietka (a jakże:)) będzie totalnie s-f i ma przedstawiać wyimaginowana scenkę desantu w trakcie ćwiczeń No ale póki co jesteśmy na etapie kończenia wnętrza którego zmiany objęły: - przebudowa stanowska kierowcy - upgate foteli desantników i załogantów - dodanie łudek amunicyjnych - dodanie pteczki - dodanie elementów w przedziale desantowym - dodanie imitacji automatu do ładowania - dodanie łudek amunicyjnych ponizej wieży - dodanie wewnętrznych elementów stropu ktore potencjalnie będą widoczne a ponizej garść zdjęć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Maja 2021 Autor Share Napisano 30 Maja 2021 zabrałem sie za malunki wnętrza - dobrze że większości nie będzie widać ponieważ plan jest umieścić całość na winiecie wejście jest wstępnie obsyfione pigmentami największą zagwozdkę mam z Iwanami - stanowczo nie wiedzą jak sie ubrać - może ktoś pomoże określić w co powinni być umundurowani szukając natknąłem sie na całą gamę od orchy po zielony kamuflarz ale żadne nie pasowały mi do tego co reprezentują figurki (mundur) aha musiałem ich mocno pociąć wiec na zbliżeniach troskę widać ciecia i klejenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 fajny blaszak no i chyba też pływa bo widzę że na zadku ma jakby tunele dla pędników Z iwanami niestety nie pomogę bo ni mom pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Ma dowolność od koloru musztardy do ciemno zielonego , i jeszcze kombinezony w kamuflaż musisz zobaczyć co tobie podpasuje pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) 9 godzin temu, M.A.V. napisał: no i chyba też pływa pływa skacze piruety kręci generalnie to moj ulubiony z czasów młodości a ze nie udana konstrukcja ... to inna sprawa 3 godziny temu, OLO napisał: jeszcze kombinezony w kamuflaż w sesnie typowa Rosyjska dowolność ... a kamuflaż to niby że np taki - swoją droga niezłe wojskowe laczki Edytowane 31 Maja 2021 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 1 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2021 o znalazłem taką referencje a wiec bedzie kamuflaż + mix musztardy i zielonego i złożymy załogantów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2021 No dobra to maziaje wyszły tak, jeden w kamuflażu z wash, środkowy tylko cieniowanie zielonym, po prawej zielony z musztardowym i spodniami No nie wiem małe to to i ciężko to się cieniuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Czerwca 2021 Share Napisano 3 Czerwca 2021 Sugerowałbym lekkie rozjaśnienie kołnierzy albo poczernienie hełmofonów - teraz się zlewają w jedno i na tym pierwszym zdjęciu wygląda jakby mieli peruki z czasów Ludwika XIV (chyba że to złudzenie i tylko na fotkach tak wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2021 No chyba fota hełmofony są cieniowane od czarnego do szarego a kołnierze od szarego do prawie białego drybrasha - w ogóle na tych fotkach jest przekłamanie na kolorze - mam nowy tel z mega aparatem ( jak na mnie :)) i muszę jeszcze pokonfigurowac biel chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2021 no dobra to Iwany zasiadły i można zamykać puszkę , w konsekwencji przymierzyłem sie do kompozycji docelowej na winiecie - swoją drogą czy ja sie nie powinienem przenieść do działu diorama ? W dniu 3.06.2021 o 18:35, M.A.V. napisał: Sugerowałbym lekkie rozjaśnienie kołnierzy specjalnie dla ciebie - na zdjęciu jest mniej kontrastowo, niż w rzeczywistości wiec wydaje mi się iz jest w miarę ok ? hawg! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 troszku lepiej to jaki Grozny czy Osetia będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 23 minuty temu, M.A.V. napisał: to jaki Grozny czy Osetia będzie Gucio zero kwitów na to że bmp3 tam były - generalnie nigdzie nie znalazłem żadnego info w jakich konfliktach rosyjskie bmp3 brały udział.... , więc raczej jakas fikcyjna scenka z ćwiczeń desantników, zastanawiam się nad jakimś oficerem który się na ten cały bałagan przypatruje w zestawie mam takiego jednego stojącego to może on będzie do kompletu - jako 6 z desantu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 ja to się na pancerce zupełnie nie znam więc tak szCZeliłem jak kulOM w płot czeczenia i osetia to jedyne akcje rusków co wiem że współcześnie wojowali, bo do Syrii to chyba żadnych konserw nie dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: ja to się na pancerce zupełnie nie znam Ja też słaby jestem w tym temacie, to tak odskocznia od plywadel, ale akurat w Syrii to potestowali trochę sprzętu. Np Arabia Saudyjska ma ze 100 bmp3 i chyba Irak także ... i Grecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2021 mała aktualizacja jestesmy po sychych pigmentach przed lakierami i pewnie kilkoma poprawkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi