ITALERITRUCK Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Witam wszystkich Dołączam się do zabawy.Mam rozłożaną do odnowienia renię postanowiłem wziąśc udział "Barwach Forum" Jak narazie nie mam aparatu bo mama wzięła ale myślę że pod wieczór będą fotki jak narazie pomalowałem ramę nowym aero z którego jestem bardzo zadowolony dziękuje ci reggy za pomoc w dokananiu wyboru. W poniedziałek albo we wtorek przyjdzie mi paczuszka z chemią i nowym modelem a między innymi w niej będzie podkład którym pomaluję kaste i potem wezmę sie za baze dam też kolory farbek którymi zamierzam pomalować kabinę to będzie na tyle zobaczycie co i jak, jak zapodam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 No to coś ciekawego nareszcie A który mniej więcej odcień wybrałeś Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Już daje też zdjęcia farbek może któreś z którymiś się pomiesza zobaczymy daje foty pomalowanej ramy Kupiłem też jeszcze jakąś farbkę mm odcień skóry czy coś takiego. A i ram jeszcze raz będzie malowana bo w niektórych miejscach prześwitują kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 A powodzenia życze , ciekawy projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Dzięki KRUGER Daje fotki z tym co dzisiaj zrobiłem przy wnętrzu zrobiłem taki napisik MODELWORK.PL i nie wiem czy go zostawić czy nie może wy mi doradzicie. W nie których miejscach zrobię jeszcze poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Aj... Trochę ci się kleju na górnej leżance nabryzgało :( A co do napisu to ja bym go usunął i zrobił w postaci tabliczki imiennen (bez tego .pl). Pogadaj może ktoś z forum wydrukuje ci coś takiego jako kalkomanie.. W końcu to projekt grupowy więc trzeba się wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Aj... Trochę ci się kleju na górnej leżance nabryzgało :( A co do napisu to ja bym go usunął i zrobił w postaci tabliczki imiennen (bez tego .pl). Pogadaj może ktoś z forum wydrukuje ci coś takiego jako kalkomanie.. W końcu to projekt grupowy więc trzeba się wspierać Nie wiem czy go woogle nie usunąć bo troche on szpeci i nad leżanką postaram sie to wyszlifować i pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 A może nad leżanką namaluj, albo tak jak zwir3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Maciek nad leżanką był by dobry pomysł spróbuje od reki aero ale pewnie i tak nie wyjdzie jak nie to dam sobie spokuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Widze że zaszalałes z klejem , jakiego uzywasz ? , radze dawać klej punktowo , czyli małe kropeczki na krawedziach , dobrze trzyma i nie widac zadnych sladow . Teraz radził bym wszystko pomalowac na taki kolor forumowy , i niektore elementy i detale na inny kolor , wygladało by fajnie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Tak KRUGER_MAN kleju nie żałuje używam revella z igłą kupiłem sobie też klej humbrola ale jeszcze nie doszedł mam zamiar to właśnie oszlifować i jeszcze raz pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Pomalowany Motor na czerwony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Skrzynia też na czerwono Nie zbyt jednolicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Mam zamiar pomalować ją na srebrno ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Pomalowałem skrzynie i kilka innych rzeczy na srebrno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Ładnie to wygląda tylko to łączenie wszystko szpeci ;( Ale malowanie rekompensuje xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 No troche to na zdjęciu to brzydko wygląda ale w rzeczywistości to mniej widać a na zdjęciu to nie wiem dlaczego tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Witam silnik zamontowałem na ramę i przykleiłem kilka elementów do niego i mam jeszcze pytanie czy felgi mogę włożyć do dot-a 4 bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 mam jeszcze pytanie czy felgi mogę włożyć do dot-a 4 bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedz Widać, że nie zaglądasz do innych tematów bo wtedy wiedział byś, że DOT 4 jest agresywny i lepiej jest moczyć części w DOT 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Z tym dotem 4 to mnie dziwi... W rowerzej am olejowe hamulce i pisze żeby DOT 4 wlewać, a jest plastikowy zbiorniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 no dobra ale chyba nikt nie mówi że DOT4 przeżera plastik na wylot , tylko w tym plastiku co mamy z niego modele , poprostu rozmiekcza go ze tak powiem , a zbiorniczek mozesz miec z grubszego i mocniejszego tworzywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Witam po długiej nieobecności prace ruszają ale mozolnie w tym tygodniu może uda mi się pomalować kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Witam dzisiaj trochę poszperałem przy reni nie będę się rospisiwał zobaczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Mam nadzieję, że wnętrze nie jest jeszcze skończone?. nie obraź się, ale np. kierownica jest beznadziejnie pomalowana, a i kabina... Jeśli to już jej ostateczy wygląd to jeszcze nad nią popracuj, bo powyjeżdżane wszędzie. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi