Jump to content

Renault Magnum/Italeri/1:24

ITALERITRUCK
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich

Dołączam się do zabawy.Mam rozłożaną do odnowienia renię postanowiłem wziąśc udział "Barwach Forum"

Jak narazie nie mam aparatu bo mama wzięła ale myślę że pod wieczór będą fotki jak narazie pomalowałem ramę nowym aero z którego jestem bardzo zadowolony dziękuje ci reggy za pomoc w dokananiu wyboru. W poniedziałek albo we wtorek przyjdzie mi paczuszka z chemią i nowym modelem a między innymi w niej będzie podkład którym pomaluję kaste i potem wezmę sie za baze dam też kolory farbek którymi zamierzam pomalować kabinę to będzie na tyle zobaczycie co i jak, jak zapodam fotki.

Już daje też zdjęcia farbek może któreś z którymiś się pomiesza zobaczymy daje foty pomalowanej ramy

renia002ef1.jpg

renia003kk8.jpg

reniaxu9.jpg

Kupiłem też jeszcze jakąś farbkę mm odcień skóry czy coś takiego.

A i ram jeszcze raz będzie malowana bo w niektórych miejscach prześwitują kolory.

Aj... Trochę ci się kleju na górnej leżance nabryzgało :( A co do napisu to ja bym go usunął i zrobił w postaci tabliczki imiennen (bez tego .pl). Pogadaj może ktoś z forum wydrukuje ci coś takiego jako kalkomanie.. W końcu to projekt grupowy więc trzeba się wspierać

Aj... Trochę ci się kleju na górnej leżance nabryzgało :( A co do napisu to ja bym go usunął i zrobił w postaci tabliczki imiennen (bez tego .pl). Pogadaj może ktoś z forum wydrukuje ci coś takiego jako kalkomanie.. W końcu to projekt grupowy więc trzeba się wspierać

Nie wiem czy go woogle nie usunąć bo troche on szpeci i nad leżanką postaram sie to wyszlifować i pomalować

Widze że zaszalałes z klejem , jakiego uzywasz ? , radze dawać klej punktowo , czyli małe kropeczki na krawedziach , dobrze trzyma i nie widac zadnych sladow . Teraz radził bym wszystko pomalowac na taki kolor forumowy , i niektore elementy i detale na inny kolor , wygladało by fajnie . Pozdro

mam jeszcze pytanie czy felgi mogę włożyć do dot-a 4 bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedz

Widać, że nie zaglądasz do innych tematów bo wtedy wiedział byś, że DOT 4 jest agresywny i lepiej jest moczyć części w DOT 3.

• 1 month later...

Mam nadzieję, że wnętrze nie jest jeszcze skończone?. nie obraź się, ale np. kierownica jest beznadziejnie pomalowana, a i kabina... Jeśli to już jej ostateczy wygląd to jeszcze nad nią popracuj, bo powyjeżdżane wszędzie. .

Pozdrawiam