MajorStachu Napisano 4 Lipca 2021 Napisano 4 Lipca 2021 Dzień dobry Ostatnio złożyłem i pomalowałem t-34 1940 od Zvezdy w skali 1:100 i zrobiłem dla niego diorame bardzo prostą. Oceńcie proszę jak to wygląda. Cytuj
klima1 Napisano 4 Lipca 2021 Napisano 4 Lipca 2021 Na szybko: Nie zeszlifowałeś szwu na lufie. Już nie poprawisz. Nawierć lufę - to zawsze jest łatwy sposób na duży skok jakościowy. Zgubiłeś karabin maszynowy na przodzie. A chyba jest w zestawie. Ten czołg ma gąsienice na płasko - żeby nie kombinować, podstawka też powinna być płaska, bo taki czołg w powietrzu nie może wisieć. Płot trzeba pomalować, bo wygląda nierealistycznie. Poza tym, płot wygląda jakby był w środku niczego - mało prawdopodobne. Tam jest jakaś droga? W rzeczywistości, poza pustyniami, zawsze gdzieś jakąś roślinę da się znaleźć. Cytuj
MajorStachu Napisano 5 Lipca 2021 Autor Napisano 5 Lipca 2021 W zestawie nie ma karabinu. Tak jest droga. Ok dorobię jakąś roślinność i pomaluje płot Cytuj
klima1 Napisano 5 Lipca 2021 Napisano 5 Lipca 2021 Fakt, sprawdziłem - nie ma. Możesz dorobić z jakiegoś cienkiego drucika. Co do pozostałych rzeczy - ja ci nie każę tego robić. Prosiłeś o komentarz i go dostałeś, ale to Twój model i nie musisz nic poprawiać. Cytuj
MajorStachu Napisano 6 Lipca 2021 Autor Napisano 6 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki za sugestie już poprawiłem za niedługo wrzucę zdjęcia. Nie widzę powodu dla którego miałbym cie nie posłuchać dałeś dobre rady. A bym zapomniał nawierce dziurę kiedy kupię wiertła bo na razie nie były mi potrzebne. Edytowane 6 Lipca 2021 przez MajorStachu Cytuj
MajorStachu Napisano 6 Lipca 2021 Autor Napisano 6 Lipca 2021 Tak jak napisałem wcześniej wrzucam zdjęcia poprawionej dioramy Cytuj
tomek74 Napisano 29 Lipca 2021 Napisano 29 Lipca 2021 W dniu 6.07.2021 o 20:04, MajorStachu napisał: Dzięki za sugestie już poprawiłem za niedługo wrzucę zdjęcia. Nie widzę powodu dla którego miałbym cie nie posłuchać dałeś dobre rady. A bym zapomniał nawierce dziurę kiedy kupię wiertła bo na razie nie były mi potrzebne. A po co inwestować od razu w wiertła? Ja używam do wiercenia igieł lekarskich. Za kilka złotych mam całkiem spory zapas różnych rozmiarów na kilka lat. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 29 Lipca 2021 Napisano 29 Lipca 2021 Farba wygląda na zbyt gęstą/zbyt grubo położoną. W tej skali to już trzeba uważać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi