Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry 

Ostatnio złożyłem i pomalowałem t-34 1940 od Zvezdy w skali 1:100 i  zrobiłem dla niego diorame bardzo prostą. Oceńcie proszę jak to wygląda. 

IMG_20210704_213848.jpg

IMG_20210704_213738.jpg

IMG_20210704_213806.jpg

IMG_20210704_213659.jpg

Napisano

Na szybko:

Nie zeszlifowałeś szwu na lufie. Już nie poprawisz.

Nawierć lufę - to zawsze jest łatwy sposób na duży skok jakościowy.

Zgubiłeś karabin maszynowy na przodzie. A chyba jest w zestawie.

Ten czołg ma gąsienice na płasko - żeby nie kombinować, podstawka też powinna być płaska, bo taki czołg w powietrzu nie może wisieć.

Płot trzeba pomalować, bo wygląda nierealistycznie. Poza tym, płot wygląda jakby był w środku niczego - mało prawdopodobne. Tam jest jakaś droga?

W rzeczywistości, poza pustyniami, zawsze gdzieś jakąś roślinę da się znaleźć.

Napisano

W zestawie nie ma karabinu. Tak jest droga. Ok dorobię jakąś roślinność i pomaluje płot

Napisano

Fakt, sprawdziłem - nie ma. Możesz dorobić z jakiegoś cienkiego drucika.

Co do pozostałych rzeczy - ja ci nie każę tego robić. Prosiłeś o komentarz i go dostałeś, ale to Twój model i nie musisz nic poprawiać.

Napisano (edytowane)

Dzięki za sugestie już poprawiłem za niedługo wrzucę zdjęcia. Nie widzę powodu dla którego miałbym cie nie posłuchać dałeś dobre rady. 👍 A bym zapomniał nawierce dziurę kiedy kupię wiertła bo na razie nie były mi potrzebne. 

Edytowane przez MajorStachu
  • 4 weeks later...
Napisano
W dniu 6.07.2021 o 20:04, MajorStachu napisał:

Dzięki za sugestie już poprawiłem za niedługo wrzucę zdjęcia. Nie widzę powodu dla którego miałbym cie nie posłuchać dałeś dobre rady. 👍 A bym zapomniał nawierce dziurę kiedy kupię wiertła bo na razie nie były mi potrzebne. 

A po co inwestować od razu w wiertła? Ja używam do wiercenia igieł lekarskich. Za kilka złotych mam całkiem spory zapas różnych rozmiarów na kilka lat. 😎

• Thanks 1
Napisano

Farba wygląda na zbyt gęstą/zbyt grubo położoną. W tej skali to już trzeba uważać.