Janusz1978 Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 Pierwszy raz malowałem lakierem Alcalad i mam problem ze schnięciem lakieru, lakier to Alcalad II ALC-709 Candy Electric Blue. Przed położeniem powyższego lakieru używałem podkładu Alcalad, na pokład położyłem dwie warstwy lakieru oraz jedną bezbarwnego też Alclad. Model odstawiłem do wyschnięcia w temp. pokojowej na ponad tydzień, niestety po tak długim czasie nadal lakier jest miękki, gdy go dotknąłem to czułem, że był lepki oraz widać linie papilarne na nim. Czy ktoś z was miał podobny problem i byłby mi w stanie pomóc? Pozdrawiam Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 A pomiędzy kolejnymi warstwami dałeś im przeschnąć? Wszystkie były dobrze rozmieszane? Z Alcladami takich problemów nigdy nie miałem, ale parę razy emalie Tamiya mi się tak zachowywały - ostatecznie wyschły po kilkunastu dniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1978 Napisano 9 Lipca 2021 Autor Share Napisano 9 Lipca 2021 Tak, dałem im przeschnąć, nawet dłużej niż piszą na opakowaniu. Przed lakierowaniem, szpachla i podkład schły kilka dni. spróbuję jeszcze raz i poczekam dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi