zaruk Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 Dobrze wygląda, również na zbliżeniach. Dwa pytania: z czego robiłeś naciągi na podwoziu? Czy kolor rury wydechowej to rdza, czy miedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2021 12 godzin temu, zaruk napisał: Dobrze wygląda, również na zbliżeniach. Dwa pytania: z czego robiłeś naciągi na podwoziu? Czy kolor rury wydechowej to rdza, czy miedź? Naciągi są z żyłki 0.2 a śruby z pociętej i oszlifowanej igły 0.7. Niestety nie potrafię wyciągać patyczków. Całość pociągnięta pigmentem polished metal od MIGa. Rura najpierw miedz, potem pigment brązowy i czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 P10Kolej naK Górny płat na miejscu. Zastrzały były bardzo delikatne i obawiałem się ze całość nie będzie stabilna ale jest ok. Kolej na śmigło czego trochę się obawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Jest dobrze. Mógłbyś nieco zwiększyć przesłonę w aparacie - cały model byłby wtedy ostry. Jak robisz śmigło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 8 godzin temu, zaruk napisał: Jak robisz śmigło? No właśnie jeszcze nie wiem. Na razie szukam czytam oglądam jak to robią inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Warstwowe klejone drewno?? Z wyraźnym rysunkiem słoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 http://www.wingnutwings.com/ww/productdetail?productid=3161&cat=1# http://igavh2.xara.hosting/#xl_xr_page_fokker d Tu masz zdjęcia oryginału i modeli. Popatrz na śmigła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Qrcze trochę nie ta liga, ja ogólnie jestem na etapie ze malowaniem zawsze mam problemy heh. Pierwsze podejście, zakładam ze testowe do zmycia wyszło tak. W przy następnym dam warstwy ciemniejsze. Powinno być to bliższe temu co Zaruk podesłał. Btw dzięki za materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Czym rysowaleś ciemne warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Kolorystycznie jak dla mnie jest ok...może bardziej trzeba poszperać jakie drewno było używane do produkcji, wtedy łatwiej o kolorystykę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Pytałem czym rysowałeś bo ja swoje malowałem kredką (waterpencil). Daje ona fakturę bardziej przypominającą drewno i jest łatwiejsza w obsłudze. Najpierw na farbie bazowej robisz szkic warstwy, a potem kolorujesz. Całość pociagasz mieszanką Tamiya Clear Yellow i Orange, a potem gloss. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi