Leszek.Sz. Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam. Kupiony na allegro za 22,50 PLN, grzech było nie wziąść. Linie wgłębne czy zgodne z oryginałem tego nie wiem, ale przy odrobinie pracy można zrobić z tego zestawu przyzwoitego antka. Brak wnętrza przedziału transportowego, przy wykonaniu otwartych drzwi trzeba wszystkie bebechy zrobić samodzielnie. Kokpit pilotów i oszklenie w miarę przyzwoite. Oczywiście musiałem dokupić kalki HDL bo jak antek to tylko z szachownicami w malowaniu kamuflażowym. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Antek Italeri (choć to raczej autorski wyrób Bilka, pakowany przez Italerkę) moim zdaniem jest zdecydowanie lepszy niż konkurencyjny An-2 Trumpetera. Przede wszystkim ma nieporównanie ładniejszą imitację faktury płóciennego pokrycia skrzydeł i usterzenia. Posiada też parę wrednych błędów, trudnych do poprawienia: Opadające okienka przedziału transportowego, które nie są w jednej linii z oknem w drzwiach. Za wąskie lotki i klapy (te na dolnym płacie wyglądają kuriozalnie, niczym w Stukasie) Przejście górne skrzydła- kadłub jest zbyt blisko osi symetrii. Chłodnica oleju, górny wlot powietrza do silnika, wydech i jego owiewka -do wymiany. Sporo uroku dodają mu blachy Parta ( sloty, zawiasy lotek i klap, itp. itd.) Tu uwaga: zestaw Parta do waloryzacji wnętrza średnio pasuje do modelu (wiem z doświadczenia ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Można dodatkowo zaopatrzyć się w zestawy Pavli (silnik, kokpit, kabina transportowa, koła, drzwi). Obowiązkowo jako źródło wiedzy książka Z. Luranca z serii Skrzydła w Miniaturze nr 14. Sporo zdjęć ale co najważniejsze kompletne plany w skali 1:50. Jedno ale... do dostania tylko na Allegro...czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi