PHILLIP Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich ! Chciałbym przedstawić King Tigera od Dragona z gotowym Zimmeritem. Cześci super jakości jak i zimmerit, który jest juz gotowy na modelu. Elementy fototrawione i metalowe także świetnej jakości. Kalki jak na Dragon'a przystało też swietnej jakości ! i tył opakowania mówiący o szczegółach modelu itp... Niżej kolorowa instrukcja składania oraz jakaś książeczka opowiadająca coś tam o modelu (po angielsku): No to jedziemy z częściami: Gąsiennice Magic Track: Elementy fototrawione i spody łusek (nawet jest na nich rok produkcji !! 1944): Ręka mi zadrżała i trochę niewyraźnie wyszły te (chyba) uchwyty chy zaczepy: Metalowe ilny łańcuszek i drucik (jako kabel od lampy przedniej): Aluminiowa lufa oraz mosiężne naboje: 2 włazy (jeszcze jeden jest w ramkach hehe/...) : A teraz ramki: ta ramka x3: ta ramka x2: no i kalkomanie: Cena tego zestawu wynosi od 115zł do 119zł ale warto dać tyle kasy za jak świetnie wykonany model. Fotki trochę stare dlatego takiej sobie jakości.... Aktualnie model już prawie skończony i niedługo (być może nawet jutro) pojawi się galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 a może Pan podać numery farb to owego modelu???byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Pan Na forum nie ma Panów - sami równi koledzy więc per Pan nie jest tu potrzebne No to może ja podpowiem o kolorkach. Po 43 Niemcy używali głównie 3 kolorów, jeżeli się w nie zaopatrzysz to wiele pojazdów będziesz mógł malować tymi samymi kolorami - np. takiego Tygrysa. Bazowym kolorem był ciemny żółty. Zależnie jakie farby używasz będzie to dla przykładu: Pactra - A104 Humbrol - 94 Na to szły wzory z zielonego: Pactra - A106 Humbrol - np. 117 (lub podobny zielony) I wzory rdzawego brązu: Pactra - A105 Humbrol - np. 98. Jeżeli używasz innych farb - daj znać - coś się podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 A farby Gunze (serii H) to: H403 Dark Yellow H405 Olive Green H406 Chocolate Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja mam tylko taką małą uwagę na przyszłość co do fotek. Jeśli twój aparat ma odpowiednie mocowanie (a większość ma) to naprawdę polecam zaopatrzyć się w mały trójnóg. Koszt niewielki (ja za swój dałem 6 zł), a fotografowanie modeli stanie się prawdziwą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Hej! PHILIP jak pace nad tygrysem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Będziesz robił ruchome zawieszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Kusi ta 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 to tak w całości-prawie zestawowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Kurde Sorki za dłuuuuuuuugą nieobecność. Farbki podali już koledzy. Model Skończony już jakiś czas temu. Postaram się jak najszybciej wstawić fotki. Pozdro i jeszcze raz bardzo przepraszam za nieobecność !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi