Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Cześć, szukam kogoś kto ma rozgrzebanego C-17. Potrzebuje pomocy w postaci pożyczenia kilku małych części do skopiowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 A nie lepiej napisać do Revella po części? Przysyłąją za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Gdyby mieli to by przysłali, ale model jest już nieprodukowany i zawsze mówią, że nie ma i nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 27 minut temu, pmroczko napisał: A nie lepiej napisać do Revella po części? Przysyłąją za darmo. juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) @BRAVO112 Już nie przysyłają, czy nie przysyłają za darmo? Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Peter_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja dwa tygodnie temu dostałem od Revella dwie dostawy części zamiennych do mojej M109-ki - za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 ja za kalki do An-2 musialem 5Eu zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 @pmroczkoCzy możesz przybliżyć formę komunikacji z której skorzystałeś? Kiedyś był mail: departmentx@revell.de, obecnie na stronie znalazłem tylko formularz, i podobnie jak kolega powyżej za części do Phantoma zaproponowali kwotę równą cenie nowego modelu ;-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Dawno temu pisałem do nich jeszcze papierowy list (!), potem maila, tak jak mówisz, a ostatnio korzystałem z tego formularza: Spare parts service – Revell GmbH (revell-service.de) Dwa razy w krótkim, kilkudniowym odstępie i dwa razy dostałem części za darmo. Faktem jest, że napisałem, że części w zestawie były uszkodzone, w związku z czym firma postanowiła potraktować moje zgłoszenia jako zgłoszenia gwarancyjne. Nie wymagali jednak żadnych paragonów, zdjęć ani nic podobnego. Możliwe, że kluczowe jest to, żeby napisać jakiś składny, poprawny językowo tekst/uzasadnienie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Update! Ze dwa tygodnie temu napisałem do Revella o cztery wyrzutnie rakiet (w zestawie są tylko 2) - i wyraźnie napisałem, że potrzebuję je do konwersji (czyli na pewno nie jest to gwarancja). Dostałem automatyczną zwrotkę (Mail dotarł, rzeźbimy) i potem długo, długo nic... Myślę: wyślą mnie na drzewo... A tu wczoraj awizo (nie wiedziałem co) a dziś na poczcie okazuje się paczka od Revella z czterema wyrzutniami, w prezencie od firmy! To się nazywa obsługa klienta! Revell - Herzlich vielen Dank! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 jednych lubia a innych nie lubia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 Revell już dawno temu napisał mi, że już od 2011 roku nie produkują tego modelu więc temat pisania do nic jest nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid J Napisano 6 Września 2021 Share Napisano 6 Września 2021 Formy Revella w zeszłym roku odkupiła podobno jakaś chińska firma. Nie tylko C-17, ale znacznie więcej jak np. śmigłowce NH-90. (Poszukuje wersji TTH). Być może kiedyś dojdzie do wznowienia produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi