Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 Cześć, szukam kogoś kto ma rozgrzebanego C-17. Potrzebuje pomocy w postaci pożyczenia kilku małych części do skopiowania. Cytuj
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 A nie lepiej napisać do Revella po części? Przysyłąją za darmo. Cytuj
Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Napisano 30 Sierpnia 2021 Gdyby mieli to by przysłali, ale model jest już nieprodukowany i zawsze mówią, że nie ma i nie będzie. Cytuj
BRAVO112 Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 27 minut temu, pmroczko napisał: A nie lepiej napisać do Revella po części? Przysyłąją za darmo. juz nie Cytuj
Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) @BRAVO112 Już nie przysyłają, czy nie przysyłają za darmo? Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Peter_D Cytuj
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja dwa tygodnie temu dostałem od Revella dwie dostawy części zamiennych do mojej M109-ki - za darmo. Cytuj
BRAVO112 Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 ja za kalki do An-2 musialem 5Eu zaplacic Cytuj
xatrix_pl Napisano 31 Sierpnia 2021 Napisano 31 Sierpnia 2021 @pmroczkoCzy możesz przybliżyć formę komunikacji z której skorzystałeś? Kiedyś był mail: departmentx@revell.de, obecnie na stronie znalazłem tylko formularz, i podobnie jak kolega powyżej za części do Phantoma zaproponowali kwotę równą cenie nowego modelu ;-/ Cytuj
pmroczko Napisano 31 Sierpnia 2021 Napisano 31 Sierpnia 2021 Dawno temu pisałem do nich jeszcze papierowy list (!), potem maila, tak jak mówisz, a ostatnio korzystałem z tego formularza: Spare parts service – Revell GmbH (revell-service.de) Dwa razy w krótkim, kilkudniowym odstępie i dwa razy dostałem części za darmo. Faktem jest, że napisałem, że części w zestawie były uszkodzone, w związku z czym firma postanowiła potraktować moje zgłoszenia jako zgłoszenia gwarancyjne. Nie wymagali jednak żadnych paragonów, zdjęć ani nic podobnego. Możliwe, że kluczowe jest to, żeby napisać jakiś składny, poprawny językowo tekst/uzasadnienie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł 1 Cytuj
pmroczko Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Update! Ze dwa tygodnie temu napisałem do Revella o cztery wyrzutnie rakiet (w zestawie są tylko 2) - i wyraźnie napisałem, że potrzebuję je do konwersji (czyli na pewno nie jest to gwarancja). Dostałem automatyczną zwrotkę (Mail dotarł, rzeźbimy) i potem długo, długo nic... Myślę: wyślą mnie na drzewo... A tu wczoraj awizo (nie wiedziałem co) a dziś na poczcie okazuje się paczka od Revella z czterema wyrzutniami, w prezencie od firmy! To się nazywa obsługa klienta! Revell - Herzlich vielen Dank! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj
Peter_D Napisano 5 Września 2021 Autor Napisano 5 Września 2021 Revell już dawno temu napisał mi, że już od 2011 roku nie produkują tego modelu więc temat pisania do nic jest nieaktualny. Cytuj
Dawid J Napisano 6 Września 2021 Napisano 6 Września 2021 Formy Revella w zeszłym roku odkupiła podobno jakaś chińska firma. Nie tylko C-17, ale znacznie więcej jak np. śmigłowce NH-90. (Poszukuje wersji TTH). Być może kiedyś dojdzie do wznowienia produkcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi