jmx62 Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Model sklejony przeze mnie pod koniec lat dziewięćdziesiątych z edycji 1996 stąd ten numer katalogowy a nie inny(wcześniejsze edycje miały inne numery) To drugi Taifun, pierwszego kleiłem za czasów PRL-u kupiony w SH za 40 złotych z roku 1979, o taki: Ale najbardziej podobają mi się artboxy z tych najstarszych edycji jak np. ta z lat sześćdziesiątych Model na poniższych zdjęciach miał przeryte linie, malowanie standard na tamte czasy czyli Humbrol + pędzle. Kalkomanie jak widać z przesunięciami druku i bez płynów set i sol stąd srebrzenie. Niestety później trafił w ręce latorośli i doszło do kilku katastrof lotniczych, trzeba było reanimować a to wpadnięte do środka tylne okienka, a to znowu w całości odpadnięte oszklenie, a to już chyba standardowo połamane podwozie i zastrzały. Wyszło jak wyszło ale jakaś pamiątka jest. Proszę nie śmiać się tylko krytykować. Ewentualnie proszę o ochy i achy Przepraszam, temat przeniosłem do galerii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Muszę gdzieś dopaść pierwszą edycję. Mam już trzy z tego czasu, wypadało by mieć resztę. Choćby tylko jednosilnikowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi