Ankap11 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witam. Przeszukałem forum ale albo źle szukałem albo nie ma odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy z takiego modelu jak F-16CJ Block 50 Hasegawy w skali 1:72 da się zrobić naszego Jastrzębia. Podobno w zestawie są obie wersje silników ale nigdzie nie znalazłem inboxa więc nie wiem napewno. Jestem początkującym modelarzem po dłuuuuugiej przerwie więc jesli to możliwe prosiłbym o informacje czy ktoś robił ten model i czy warto go kupić no i oczywiście jak daleko idące przeróbki są potrzebne. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Jak poczekasz do 19 to Ci go zrobie - tego inboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Tak na szybko i bez zdjęć. W zestawie ryje sa dwa - mały i wielki. Dysze też dwie. W stateczniku pionowym brak pojemnika na spadochron. Przed kabina nie ma anten. Koła podwozia głównego w dwóch wersjach. Coś mi się wydaję ze lepszy byłby Revell, ale ten chyba wypadł z katalgu - bywa na allegro. Jest jeszcze możliwosc poczekania na KF-16 Academy - ten bedzie chyba najlepszy. Jest tu mój inbox z tym ze block'u 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ankap11 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Dzięki Ari za odpowiedż. Revell jest nieosiągalny chociaż znalazłem jednego na Ebay do kupienia we Francji. Jednak dorobienie pojemnika na spadochron i anten przed kabiną nie powinno być problemem. Ten model F-16 z Academy jest do nabycia w Azji tylko ja jeszcze nigdy nie kupowałem tam i tak coś nie mogę się zebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 No ale Academy nie jest firmą produkującą short runy na końcu świata - podejrzewam że fakt iż jeszcze nie ma ich nowych zestawów w Polsce jest zasługą "zaspanego" dystrybutora na kraj . W hannantsie IŁ-2 i F-16 są już dostępne od jakiegoś czasu - kwestia czasu kiedy będą w Polsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Szesnastka Academy w Luckymodel kosztuje jakieś 22 dolary już z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi