GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Napisano 2 Listopada 2021 Model wykonany przez kilka wakacyjnych poranków prosto z pudła dość długo czekał w kolejce na pomalowanie. Farby dobierałem z gamy Tamiyi i Mr Hobby, kierując się kolorowymi (bądź też kolorowanymi)?zdjęciami z publikacji. Na koniec obróbka znanymi siuwaksami spod znaku Ammo. 5 Cytuj
Adamo722 Napisano 2 Listopada 2021 Napisano 2 Listopada 2021 Wykonanie fajne ale mnie takie miękkie przejścia nie przekonują bo były inne https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:40-43M_Zrínyi_II_-_Hungarian_Assault_gun_(23946901978).jpg Cytuj
GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Napisano 2 Listopada 2021 18 minut temu, Adamo722 napisał: Wykonanie fajne ale mnie takie miękkie przejścia nie przekonują bo były inne https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:40-43M_Zrínyi_II_-_Hungarian_Assault_gun_(23946901978).jpg to jest akurat zdjęcie Zrinyi'ego z Kubinki, malowanie jest "zbliżone", podobnie jak wiele innych malowań z tego muzeum. Oryginalne węgierskie czołgi i działa samobieżne były malowane zarówno z ostrymi, jak i z miękkimi przejściami. Cytuj
Endrju Napisano 2 Listopada 2021 Napisano 2 Listopada 2021 Podoba mi się ten model. Fajne jest to ostatnie zdjęcie. Podoba mi się. Szkoda że bratankom żaden egzemplarz się nie ostał. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Napisano 2 Listopada 2021 6 godzin temu, Endrju napisał: Podoba mi się ten model. Fajne jest to ostatnie zdjęcie. Podoba mi się. Szkoda że bratankom żaden egzemplarz się nie ostał. Pozdrawiam. Andrzej. Z całego sprzętu pancernego ostał się im jeden Nimrod - samobieżne działo przeciwlotnicze na licencji szwedzkiej, znany skądinąd Bofors 40mm na podwoziu licencyjnego Landsverk L-60 czyli Toldi'ego. Cała reszta, czyli Turán, Toldi i Zrínyi są zachowane wyłącznie w muzeum w Kubince pod Moskwą. Cytuj
Endrju Napisano 3 Listopada 2021 Napisano 3 Listopada 2021 7 godzin temu, GreGG24 napisał: Z całego sprzętu pancernego ostał się im jeden Nimrod - samobieżne działo przeciwlotnicze na licencji szwedzkiej, znany skądinąd Bofors 40mm na podwoziu licencyjnego Landsverk L-60 czyli Toldi'ego. Cała reszta, czyli Turán, Toldi i Zrínyi są zachowane wyłącznie w muzeum w Kubince pod Moskwą. Jakiś czas temu szukałem węgierskiego muzeum z pojazdami wojskowymi żeby porobić jakieś zdjęcia. Mocno się zdziwiłem bo znalazłem tylko jedno w Kecel i to tylko z pojazdami powojennymi. Nimroda z tego co pamiętam to chyba w Budapeszcie trzymają w jakiejś szkole wojskowej. Nie udało mi się go niestety sfotografować. Przepraszam za off-top. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj
MajorStachu Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 Super, takie czołgi/nisczyciele czołgów bardzo mi się podobają nie oklepane jak np. Tygrys T-34 czy Pzkpfw 4. Pozdrawiam Stanisław 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 8 Listopada 2021 Autor Napisano 8 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 21:06, MajorStachu napisał: Super, takie czołgi/nisczyciele czołgów bardzo mi się podobają nie oklepane jak np. Tygrys T-34 czy Pzkpfw 4. Pozdrawiam Stanisław Bardzo dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi