GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Model wykonany przez kilka wakacyjnych poranków prosto z pudła dość długo czekał w kolejce na pomalowanie. Farby dobierałem z gamy Tamiyi i Mr Hobby, kierując się kolorowymi (bądź też kolorowanymi)?zdjęciami z publikacji. Na koniec obróbka znanymi siuwaksami spod znaku Ammo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Wykonanie fajne ale mnie takie miękkie przejścia nie przekonują bo były inne https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:40-43M_Zrínyi_II_-_Hungarian_Assault_gun_(23946901978).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Share Napisano 2 Listopada 2021 18 minut temu, Adamo722 napisał: Wykonanie fajne ale mnie takie miękkie przejścia nie przekonują bo były inne https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:40-43M_Zrínyi_II_-_Hungarian_Assault_gun_(23946901978).jpg to jest akurat zdjęcie Zrinyi'ego z Kubinki, malowanie jest "zbliżone", podobnie jak wiele innych malowań z tego muzeum. Oryginalne węgierskie czołgi i działa samobieżne były malowane zarówno z ostrymi, jak i z miękkimi przejściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Podoba mi się ten model. Fajne jest to ostatnie zdjęcie. Podoba mi się. Szkoda że bratankom żaden egzemplarz się nie ostał. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Share Napisano 2 Listopada 2021 6 godzin temu, Endrju napisał: Podoba mi się ten model. Fajne jest to ostatnie zdjęcie. Podoba mi się. Szkoda że bratankom żaden egzemplarz się nie ostał. Pozdrawiam. Andrzej. Z całego sprzętu pancernego ostał się im jeden Nimrod - samobieżne działo przeciwlotnicze na licencji szwedzkiej, znany skądinąd Bofors 40mm na podwoziu licencyjnego Landsverk L-60 czyli Toldi'ego. Cała reszta, czyli Turán, Toldi i Zrínyi są zachowane wyłącznie w muzeum w Kubince pod Moskwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 7 godzin temu, GreGG24 napisał: Z całego sprzętu pancernego ostał się im jeden Nimrod - samobieżne działo przeciwlotnicze na licencji szwedzkiej, znany skądinąd Bofors 40mm na podwoziu licencyjnego Landsverk L-60 czyli Toldi'ego. Cała reszta, czyli Turán, Toldi i Zrínyi są zachowane wyłącznie w muzeum w Kubince pod Moskwą. Jakiś czas temu szukałem węgierskiego muzeum z pojazdami wojskowymi żeby porobić jakieś zdjęcia. Mocno się zdziwiłem bo znalazłem tylko jedno w Kecel i to tylko z pojazdami powojennymi. Nimroda z tego co pamiętam to chyba w Budapeszcie trzymają w jakiejś szkole wojskowej. Nie udało mi się go niestety sfotografować. Przepraszam za off-top. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 Super, takie czołgi/nisczyciele czołgów bardzo mi się podobają nie oklepane jak np. Tygrys T-34 czy Pzkpfw 4. Pozdrawiam Stanisław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 8 Listopada 2021 Autor Share Napisano 8 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 21:06, MajorStachu napisał: Super, takie czołgi/nisczyciele czołgów bardzo mi się podobają nie oklepane jak np. Tygrys T-34 czy Pzkpfw 4. Pozdrawiam Stanisław Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi