jacek j Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 (edited) Witam. To mój 3 plastik w tej skali. Zaczęty już jakiś czas temu. Póki co udało mi się połamać elemet przy oklejaniu, zgubić podwójne dzwignie (dorobione już na przedostatnim foto) - nawiase mówiąc czy może mi ktoś wyjaśnić do czego służą ? Deska rozdzielcza poprawiona względem oryginału. Boczki dorobione - wreszcie przydała się karta kredytowa Skrętne koła - pierwszy raz w modelu Wiem że zbiornik za duży, nawet jest zestaw waloryzacyjny z odpowiedią wielkością, ale w cenie prawie nst modelu, więc zostaje to co dała Tamiya Edited November 5, 2021 by jacek j 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted November 19, 2021 Author Share Posted November 19, 2021 (edited) Powoli powoli. Kalki, mimo płynu udało mi się w kilku miejscach uszkodzić. Bez płynu na pewno bym nie położył. Do tego koło zapasowe na miejscu. Nadal nie wiem do czego "dwie wajchy" na tunelu. Ktoś coś ? Edited November 19, 2021 by jacek j 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 20, 2021 Share Posted November 20, 2021 Widzę, że zapasowego koła nie oszlifowałeś. Na reszcie zdjęć nie widać nic więcej niż położone przyzwoicie kalki. Działaj dalej i rób zbliżenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted November 20, 2021 Author Share Posted November 20, 2021 Probowałem szlifować ale bardzo mi strzępiło i wolałem odpuścić. Próbowałem papierem ściernym, pilnikiem, dremelem. . W peufeot 205 zakladalem na wkrętarke i o papier scierny i też było kiepsko. Kalki, dzięki , ale są pęknięcia tam gdzie nie powinno być, a kawałeczek mi odpadł i zginął. Szkoda, że firmy nie dają troche zapasowego koloru tak hak w karyonowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BCI Batou Posted November 20, 2021 Share Posted November 20, 2021 Wajchy chyba do regulacji siły hamulców, choć stuprocentowej pewności nie mam. Co do szlifowania opon ponoć pomaga wrzucenie ich na jakiś czas do zamrażarki, choć osobiście nie miałem potrzeby sprawdzać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted November 25, 2021 Author Share Posted November 25, 2021 (edited) Krótko. Dwie wartswy bezbarwnego. Nadal wyszedł baranek na kalkach ale już tak zostaje. Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Wnętrze powoli dłubane - do następnego raczej kupię blaszki z pasami Kół nie udało mi się zeszlifować nawet po wyjęciu z zamrażarki. Może kiedyś.... Edited December 10, 2021 by jacek j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted December 11, 2021 Author Share Posted December 11, 2021 Krótko. Dwie wartswy bezbarwnego. Nadal wyszedł baranek na kalkach ale już tak zostaje. Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Wnętrze powoli dłubane - do następnego raczej kupię blaszki z pasami Kół nie udało mi się zeszlifować nawet po wyjęciu z zamrażarki. Może kiedyś.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 5 godzin temu, jacek j napisał: Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Dobrze, że piszesz, bo to jeszcze przede mną i pewnie bym zrobił tak jak ty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted December 12, 2021 Author Share Posted December 12, 2021 Na youtube jest dokładny filmik budowy Celica. Tam podpatrzyłem, bo pewnie nastepna też bym zniszczył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted January 1, 2022 Author Share Posted January 1, 2022 (edited) Już jakiś miesiąc stoi robota. Wnętrze gotowe, szybki wklejone - tak sobie Edited January 1, 2022 by jacek j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted February 8, 2022 Author Share Posted February 8, 2022 (edited) Model skończony. Na koniec ułamałem wycieraczkę. Generalnie jestem zadowolony. A jakie Wasze uwagi ? Edited February 8, 2022 by jacek j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts