jacek j Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Witam. To mój 3 plastik w tej skali. Zaczęty już jakiś czas temu. Póki co udało mi się połamać elemet przy oklejaniu, zgubić podwójne dzwignie (dorobione już na przedostatnim foto) - nawiase mówiąc czy może mi ktoś wyjaśnić do czego służą ? Deska rozdzielcza poprawiona względem oryginału. Boczki dorobione - wreszcie przydała się karta kredytowa Skrętne koła - pierwszy raz w modelu Wiem że zbiornik za duży, nawet jest zestaw waloryzacyjny z odpowiedią wielkością, ale w cenie prawie nst modelu, więc zostaje to co dała Tamiya Edytowane 5 Listopada 2021 przez jacek j 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 19 Listopada 2021 Autor Share Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) Powoli powoli. Kalki, mimo płynu udało mi się w kilku miejscach uszkodzić. Bez płynu na pewno bym nie położył. Do tego koło zapasowe na miejscu. Nadal nie wiem do czego "dwie wajchy" na tunelu. Ktoś coś ? Edytowane 19 Listopada 2021 przez jacek j 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Widzę, że zapasowego koła nie oszlifowałeś. Na reszcie zdjęć nie widać nic więcej niż położone przyzwoicie kalki. Działaj dalej i rób zbliżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Probowałem szlifować ale bardzo mi strzępiło i wolałem odpuścić. Próbowałem papierem ściernym, pilnikiem, dremelem. . W peufeot 205 zakladalem na wkrętarke i o papier scierny i też było kiepsko. Kalki, dzięki , ale są pęknięcia tam gdzie nie powinno być, a kawałeczek mi odpadł i zginął. Szkoda, że firmy nie dają troche zapasowego koloru tak hak w karyonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Wajchy chyba do regulacji siły hamulców, choć stuprocentowej pewności nie mam. Co do szlifowania opon ponoć pomaga wrzucenie ich na jakiś czas do zamrażarki, choć osobiście nie miałem potrzeby sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 (edytowane) Krótko. Dwie wartswy bezbarwnego. Nadal wyszedł baranek na kalkach ale już tak zostaje. Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Wnętrze powoli dłubane - do następnego raczej kupię blaszki z pasami Kół nie udało mi się zeszlifować nawet po wyjęciu z zamrażarki. Może kiedyś.... Edytowane 10 Grudnia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Krótko. Dwie wartswy bezbarwnego. Nadal wyszedł baranek na kalkach ale już tak zostaje. Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Wnętrze powoli dłubane - do następnego raczej kupię blaszki z pasami Kół nie udało mi się zeszlifować nawet po wyjęciu z zamrażarki. Może kiedyś.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 5 godzin temu, jacek j napisał: Dla nowicjuszy. Kalki na kołach nie moczy się w wodzie, tylko wycina, odkleja folię ochronną, kładzie na oponie i pędzelkiem namacza. Ja nie wiedziałem i pierwsze poszły....na spacer Dobrze, że piszesz, bo to jeszcze przede mną i pewnie bym zrobił tak jak ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Na youtube jest dokładny filmik budowy Celica. Tam podpatrzyłem, bo pewnie nastepna też bym zniszczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Już jakiś miesiąc stoi robota. Wnętrze gotowe, szybki wklejone - tak sobie Edytowane 1 Stycznia 2022 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) Model skończony. Na koniec ułamałem wycieraczkę. Generalnie jestem zadowolony. A jakie Wasze uwagi ? Edytowane 8 Lutego 2022 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi