Jump to content

RF-4E Phantom "Tigermeet"

GrzechuG
 Share

Recommended Posts

Witam.

Właśnie tworzę cudo jak w temacie (przynajmniej bym chciał ). Jest to model Revell w skali 1/72.

d093292c0af1d24cm.jpg

Jest to właściwie mój trzeci model więc doświadczenia wielkiego nie mam.

Chcę go zrobić w wersji "Tigermeet". Raczej go nie będę ręcznie malował w tygryska tylko położę kalki jakie są w komplecie.

a670b14438914429m.jpg

Na początek kabina. Myślę że najgorzej nie jest

b760d87ca12bbc2bm.jpg

e5119eb25559583bm.jpg

ae4049852a714b25m.jpg

33904ccbde73aac5m.jpg

Dzisiaj jeszcze całość wklejona w przednią część kadłuba.

e3a5950c9fe873dfm.jpg

52a1aad28648b414m.jpg

56b23c249ef575f7m.jpg

dee712b0e1fb21aem.jpg

Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane.

A teraz idę na piwo

Też mam taką nadzieję . Jednak chyba nie skorzystam z kalek, mogą się brzydko świecić i boję się o ich wymiarową zgodność. Całość będę malował pędzlem.

GrzechuG, widzę, że jesteś szybkosklejaczem

Nie rozumiem o co Ci chodzi . Model sam w sobie jest dość prosty a i części są dobrze spasowane że nawet szpachlówki dużo nie potrzebowałem. Teraz dopiero zaczną się schody i z pewnością zajmie mi to dużo czasu.

Z tym "szybkosklejaczem" chcodzi o to, że model już wygląda jak samolot, modelarze dzielą się na szybko i wolnosklejaczy (patrz na przykład na relacje mojego DC-3). Cały plastik był zielony czy go podkładem maźgnąłeś?

Dzięki. Bardzo lubię tworzyć kokpity. Niestety takie detale wychodzą mi dużo lepiej niż płatowiec i mam pewne obawy co do efektu końcowego.

Ale się nie poddaję

Maskowanie skrzydła. Na zdjęciach wygląda to tragicznie , dużo gorzej niż w rzeczywistości . Może coś z tego wyjdzie.

54f74662d8f4c43dm.jpg

e6995f51b39948f6m.jpg

Te rysy które widać od skalpelka są w ogóle nie widoczne gołym okiem. Zdjęcia pokazują za dużo .

No moze szczelina to za duzo powiedziane, ale na zdjeciu widze wyraznie linie, na ktorej stykaja sie dwie polowki kadluba.

Czy tak ma byc? Mysle, ze powinienes, przed malowaniem troche przeszlifowac to miejsce.

• 3 weeks later...

Witam wszystkich obserwujących temat. Mam niestety złe wieści. Malowanie zupełnie mi nie wyszło. Muszę się jeszcze dużo nauczyć (porwałem się z motyką na słońce). Zmyłem cały model benzyną i pomalowałem model w "normalny kamuflaż". Wkrótce zdjęcia w galerii ale uprzedzam rewelacji nie ma. Model bardzo fajnie się skleja ale ja wszystko potrafię zepsuć i nie jestem zadowolony z wykonania go przeze mnie.

Pozdrawiam