Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Właśnie tworzę cudo jak w temacie (przynajmniej bym chciał ). Jest to model Revell w skali 1/72.

d093292c0af1d24cm.jpg

Jest to właściwie mój trzeci model więc doświadczenia wielkiego nie mam.

Chcę go zrobić w wersji "Tigermeet". Raczej go nie będę ręcznie malował w tygryska tylko położę kalki jakie są w komplecie.

a670b14438914429m.jpg

Na początek kabina. Myślę że najgorzej nie jest

b760d87ca12bbc2bm.jpg

e5119eb25559583bm.jpg

ae4049852a714b25m.jpg

33904ccbde73aac5m.jpg

Dzisiaj jeszcze całość wklejona w przednią część kadłuba.

e3a5950c9fe873dfm.jpg

52a1aad28648b414m.jpg

56b23c249ef575f7m.jpg

dee712b0e1fb21aem.jpg

Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane.

A teraz idę na piwo

Napisano

O Phantom! mam nadzieje że ładnie ci on wyjdzie bo bardzo lubię Phantomy.

Powodzenia

Napisano

Też mam taką nadzieję . Jednak chyba nie skorzystam z kalek, mogą się brzydko świecić i boję się o ich wymiarową zgodność. Całość będę malował pędzlem.

Napisano

Ten fotosik.pl to jednak straszliwe badziewie lub syf, jak kto woli.

Szkoda bo chcialem sobie dokladniej popatrzec na ten ambitny projekt.

Napisano

GrzechuG, widzę, że jesteś szybkosklejaczem Phantom to piękna maszyna, a w malowaniu Tigermeet jest niczym kobieta w koronkach

Napisano
GrzechuG, widzę, że jesteś szybkosklejaczem

Nie rozumiem o co Ci chodzi . Model sam w sobie jest dość prosty a i części są dobrze spasowane że nawet szpachlówki dużo nie potrzebowałem. Teraz dopiero zaczną się schody i z pewnością zajmie mi to dużo czasu.

Napisano

Z tym "szybkosklejaczem" chcodzi o to, że model już wygląda jak samolot, modelarze dzielą się na szybko i wolnosklejaczy (patrz na przykład na relacje mojego DC-3). Cały plastik był zielony czy go podkładem maźgnąłeś?

Napisano
Cały plastik był zielony czy go podkładem maźgnąłeś?

Ciemno zielony plastik. Wolę jednak jak plastik jest szary.

Napisano

Motyla noga! Kokpit nieźle nafaszerowany detalami i widzę, że zadbałeś o każdy! Nie mogę się już doczekać jak będzie prezentował się z tygrysim futerkiem

Napisano

Dzięki. Bardzo lubię tworzyć kokpity. Niestety takie detale wychodzą mi dużo lepiej niż płatowiec i mam pewne obawy co do efektu końcowego.

Ale się nie poddaję

Napisano

Pomalowany na czarno ( stealth ). Teraz schnięcie.

5dbb5b9527039a99m.jpg

6753ad16cbd85f4fm.jpg

Na dzisiaj tyle. Myślę że w tygodniu wrócę choć nie obiecuję (praca).

Teraz czas na GP Kanady

Napisano

Maskowanie skrzydła. Na zdjęciach wygląda to tragicznie , dużo gorzej niż w rzeczywistości . Może coś z tego wyjdzie.

54f74662d8f4c43dm.jpg

e6995f51b39948f6m.jpg

Te rysy które widać od skalpelka są w ogóle nie widoczne gołym okiem. Zdjęcia pokazują za dużo .

Napisano

No moze szczelina to za duzo powiedziane, ale na zdjeciu widze wyraznie linie, na ktorej stykaja sie dwie polowki kadluba.

Czy tak ma byc? Mysle, ze powinienes, przed malowaniem troche przeszlifowac to miejsce.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich obserwujących temat. Mam niestety złe wieści. Malowanie zupełnie mi nie wyszło. Muszę się jeszcze dużo nauczyć (porwałem się z motyką na słońce). Zmyłem cały model benzyną i pomalowałem model w "normalny kamuflaż". Wkrótce zdjęcia w galerii ale uprzedzam rewelacji nie ma. Model bardzo fajnie się skleja ale ja wszystko potrafię zepsuć i nie jestem zadowolony z wykonania go przeze mnie.

Pozdrawiam