GrzechuG Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Witam. Właśnie tworzę cudo jak w temacie (przynajmniej bym chciał ). Jest to model Revell w skali 1/72. Jest to właściwie mój trzeci model więc doświadczenia wielkiego nie mam. Chcę go zrobić w wersji "Tigermeet". Raczej go nie będę ręcznie malował w tygryska tylko położę kalki jakie są w komplecie. Na początek kabina. Myślę że najgorzej nie jest Dzisiaj jeszcze całość wklejona w przednią część kadłuba. Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane. A teraz idę na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 O Phantom! mam nadzieje że ładnie ci on wyjdzie bo bardzo lubię Phantomy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Też mam taką nadzieję . Jednak chyba nie skorzystam z kalek, mogą się brzydko świecić i boję się o ich wymiarową zgodność. Całość będę malował pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ten fotosik.pl to jednak straszliwe badziewie lub syf, jak kto woli. Szkoda bo chcialem sobie dokladniej popatrzec na ten ambitny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 GrzechuG, widzę, że jesteś szybkosklejaczem Phantom to piękna maszyna, a w malowaniu Tigermeet jest niczym kobieta w koronkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 GrzechuG, widzę, że jesteś szybkosklejaczem Nie rozumiem o co Ci chodzi . Model sam w sobie jest dość prosty a i części są dobrze spasowane że nawet szpachlówki dużo nie potrzebowałem. Teraz dopiero zaczną się schody i z pewnością zajmie mi to dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Z tym "szybkosklejaczem" chcodzi o to, że model już wygląda jak samolot, modelarze dzielą się na szybko i wolnosklejaczy (patrz na przykład na relacje mojego DC-3). Cały plastik był zielony czy go podkładem maźgnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Cały plastik był zielony czy go podkładem maźgnąłeś? Ciemno zielony plastik. Wolę jednak jak plastik jest szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 No wreszcie moge se poogladac. Jak na razie idzie Ci rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Motyla noga! Kokpit nieźle nafaszerowany detalami i widzę, że zadbałeś o każdy! Nie mogę się już doczekać jak będzie prezentował się z tygrysim futerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Dzięki. Bardzo lubię tworzyć kokpity. Niestety takie detale wychodzą mi dużo lepiej niż płatowiec i mam pewne obawy co do efektu końcowego. Ale się nie poddaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Pomalowany na czarno ( stealth ). Teraz schnięcie. Na dzisiaj tyle. Myślę że w tygodniu wrócę choć nie obiecuję (praca). Teraz czas na GP Kanady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 9 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2008 Maskowanie skrzydła. Na zdjęciach wygląda to tragicznie , dużo gorzej niż w rzeczywistości . Może coś z tego wyjdzie. Te rysy które widać od skalpelka są w ogóle nie widoczne gołym okiem. Zdjęcia pokazują za dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Hmm. Wydaje mi sie, ze widze, pod tym czarnym kolorem szczeline na styku polowek kadluba. Tak zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 9 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2008 W którym miejscu widzisz tą szczelinę? Nie mogę jej znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 No moze szczelina to za duzo powiedziane, ale na zdjeciu widze wyraznie linie, na ktorej stykaja sie dwie polowki kadluba. Czy tak ma byc? Mysle, ze powinienes, przed malowaniem troche przeszlifowac to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Grzechu, tempo naprawdę niezłe, a czemu wybrałeś opcję "najpierw na czarno" Chiba łatwiej byłoby malować czarne paski... Aha, model fajnie się składa, czy są kłopoty, bo nie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Witam wszystkich obserwujących temat. Mam niestety złe wieści. Malowanie zupełnie mi nie wyszło. Muszę się jeszcze dużo nauczyć (porwałem się z motyką na słońce). Zmyłem cały model benzyną i pomalowałem model w "normalny kamuflaż". Wkrótce zdjęcia w galerii ale uprzedzam rewelacji nie ma. Model bardzo fajnie się skleja ale ja wszystko potrafię zepsuć i nie jestem zadowolony z wykonania go przeze mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 To tak jak ja... kolejny raz Sosnowiec i Stolyca rąsie mogą uścisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Zapraszam do galerii. Ale uprzedzam, wygląda tragicznie (a może za dużo od siebie wymagam?). viewtopic.php?t=8312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi