Sudus Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 Witam serdecznie. Przedstawiam w końcu ukończony model Thunderchief`a w malowaniu zespołu Thunderbirds. Za wikipedią: "W 1964 roku zespół na krótko przesiadł się na F-105 Thunderchiefy. Karierę tych maszyn w barwach Thunderbirds zakończyła tragiczna śmierć kapitana Eugene’a J. Devlina, którego samolot rozpadł się w powietrzu podczas manewru z dużym przeciążeniem (9 maja 1964 roku) " Gdzieś przeczytałem że odbyło się tylko 5 pokazów na tym typie samolotu. Trochę przeleżał na półce nie dokończony ze względu na kalkomanie które rozsypały się podczas nakładania na stateczniki - te z gwiazdkami bo cała reszta jest malowana. No musiałem się sprężyć aby zamówić kolejny zestaw ze Stanów. No ale zamówiłem z tym, że przed nałożeniem spryskałem je LIQUID DECAL FILM od Microscale . I się udało. Nie rozleciały się. Kalkomanie :WARBIRD DECALS. Farby: BILMODEL 008 Polished Aluminium , Vallejo SIGNAL BLUE 71.091 , Vallejo FIRE RED 71.084 Niestety podczas maskowania, pękła mi osłona kabiny. No musi już tak pozostać Z dodatków to wnętrze kabiny i wnęki podwozia od Airesa. Zapraszam do galerii. Ostatnie zdjęcia z innymi Thunderbirdsami w mojej kolekcji Pozdrawiam Piotr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 No bardzo ladnie proszę Pana Widziałbym tu wspólną fotkę wszystkich razem tak na zakończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Bez podwieszeń wygląda jakoś dziwnie. Model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi