mp29 Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Jaką możecie polecić farbę pod aero do zastosowania na większej powierzchni plastikowej. Mam do odświeżenia kilkanaście zażółconych drukarek [materiał ABS], przetestowałem Hatakę orange i Tamiyę XF z pozytywnym skutkiem. Farba dobrze przylega, nie zciera się. Szukam większych opakowań 1-2 L, w budowlanym wybór spory, ale który produkt będzie zbliżony do naszych modelarskich farb? Dysponuję aero z dyszami 0,3 i 0,4mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Bardziej szukaj w sklepach z materiałami lakierniczymi do samochodów: Żeby lepiej trzymało i powłoka była trwalsza siknij wcześniej to podkładem, może być z puszki. Wcześniej odtłuść powierzchnię np. benzyną ekstrakcyjną. https://www.stardustcolors.pl/135-farba-aerograf- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp29 Posted November 28, 2021 Author Share Posted November 28, 2021 Dzięki za szybką odpowiedź, tak lakiernictwo samochodowe to będzie dobry trop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ananasik Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 @mp29pewnie temat już nieaktualny ale z tego co wiem, to do wybielenia plastiku stosuje się kąpiel w perhydrolu okraszoną promieniowaniem UV. Zamiast lampy można użyć promieni słonecznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts