mp29 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Jaką możecie polecić farbę pod aero do zastosowania na większej powierzchni plastikowej. Mam do odświeżenia kilkanaście zażółconych drukarek [materiał ABS], przetestowałem Hatakę orange i Tamiyę XF z pozytywnym skutkiem. Farba dobrze przylega, nie zciera się. Szukam większych opakowań 1-2 L, w budowlanym wybór spory, ale który produkt będzie zbliżony do naszych modelarskich farb? Dysponuję aero z dyszami 0,3 i 0,4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Bardziej szukaj w sklepach z materiałami lakierniczymi do samochodów: Żeby lepiej trzymało i powłoka była trwalsza siknij wcześniej to podkładem, może być z puszki. Wcześniej odtłuść powierzchnię np. benzyną ekstrakcyjną. https://www.stardustcolors.pl/135-farba-aerograf- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp29 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Dzięki za szybką odpowiedź, tak lakiernictwo samochodowe to będzie dobry trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasik Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 @mp29pewnie temat już nieaktualny ale z tego co wiem, to do wybielenia plastiku stosuje się kąpiel w perhydrolu okraszoną promieniowaniem UV. Zamiast lampy można użyć promieni słonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi