jakub476 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Zaczołem ją jakieś 3 miesiące temu. Mimo, że model jeszcze nie skończony dziękuje Walercikowi za hamulce, Bartasowi za opony i Tomcacik'owi za wszystkie porady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Piękna Hondziawa a te światła to już wypas tylko pozazdrościć I kolorek niczego sobie,tarcze ładnie ponacinane. Ogólnie bardzo ładnie się prezentuje i te felgi mmmm.... oczywiście czekam na finish i więcej fotek. Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej2 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Na razie piknie ci to idzie, czekam na dalsze efekty prac. powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted June 12, 2008 Author Share Posted June 12, 2008 Zaciski muszą być pomalowane jeszcze raz. fliper_nx potrzebuje farby do lamp... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 Takie coś podebrałem havranowi(znaczek H): Wziołem się dzisiaj za obniżanie i niestety po jednym kole musiałem skończyć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myeti Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Hej fajna Hondzina.. A nie myślałeś może o zmianie felg na większe ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Ahh , widze ze straciłes troche krwi na polu bitwy , ale myśle ze sie nie poddasz , a co do felg to moga takie zostać bo całkiem nieźle wyglądają , nie wszyscy sie wożą na 21' . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 17, 2008 Author Share Posted July 17, 2008 Tył obniżony: Tak to wygląda od spodu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 18, 2008 Author Share Posted July 18, 2008 Takie coś wyrosło na masce: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Takie coś wyrosło na masce: Mam w związku z tym pytanie - jakiego kleju używasz do tych elementów ? Klejąc takie małe szczegóły do karoserii często niestety udaje mi się uszkodzić lakier na karoserii ...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Zapinki mogłeś dać bardziej po bokach i bliżej krawędzi końcowej maski.Bo teraz to wygląda jakby maska była zapinana do jakiejś części silnika a nie do kasty. Ale ogólnie model bardzo fajnie wygląda za co należy się Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 18, 2008 Author Share Posted July 18, 2008 Zapinki mogłeś dać bardziej po bokach i bliżej krawędzi końcowej maski.Bo teraz to wygląda jakby maska była zapinana do jakiejś części silnika a nie do kasty. Nie w tym smaochodzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myeti Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 zgodzę sie z ccrriiss`em w kwestii zapinek. Ale zauważ ze ten egzemplarz na zdjęciu jest tuningowany przez jakiegoś facia pseudo tuningowca co do modelu to tez uznaję ze należy ci się piffko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 No słuchajcie koledzy, nie w każdym aucie zapinki montuje się przy zewnętrznych krawędziach maski. Widocznie w tym samochodzie jest to tak, a nie inaczej rozwiązane. Ode mnie masz nawet cała zgrzewkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 18, 2008 Author Share Posted July 18, 2008 myeti, co masz na myśli z tym tuningowcem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuss Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 jakub476, zapewne to, że takie zapinki (a raczej ich imitacje) często są przyklejane na samochody dla zwykłego bajeru. Natomiast w sporcie stanowią zamknięcie maski umożliwiające otwarcie jej z zewnątrz i dość skutecznie zapobiegają przypadkowemu otwarciu podczas jazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 19, 2008 Author Share Posted July 19, 2008 Wątpie, żeby ktoś kto robi auto w tym stylu (JDM) bawił się w imitacje. Główne hasło to "Function over Fashion". Myśle,że to wcale nie jest złe miejsce maska powinn być trzymana sztywniej. A zdjęcie auto z wlepami J's racing mnie jeszcze bardziej przekonuje. http://www.js-racing.co.uk/universal_page_pics/dc2_type_t_bonnet.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 23, 2008 Author Share Posted July 23, 2008 Zamontowałem na stałe kolejne koło.;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuss Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Patrząc na te zdjęcia białej Hondy, to w porównaniu do Twojego modelu, ma spinki jakieś 10cm bliżej przodu. Ale mniejsza z tym bo teraz to i tak po ptokach. Z rzeczy, które możesz/powinieneś poprawić, to nakładki progów i dokładka tylnego zderzaka. Spróbuj zrobić coś, aby były one kontynuacją przedniego spoilera bo teraz wygląda jak pług. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 24, 2008 Author Share Posted July 24, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 No ładnie ładnie i widzę że kolejna Hondziawa w przygotowaniu Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted October 23, 2008 Author Share Posted October 23, 2008 Powoli do przodu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5476 Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 no, no,no Jeszcze dokończ linie podziału markerem bo w niektórych miejscach nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted October 23, 2008 Author Share Posted October 23, 2008 Linie podziału?? Chyba masz na myśli uszczelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5476 Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 taak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts