Rektor Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Z jakimi maskami lubicie współpracować? Które są waszym zdaniem bardziej przyjazne? Eduard, Montex, New Ware, PMask, KV Models? Osobiście maskuję własnoręcznie wycinaną taśmą Tamiya. Taśma Kabuki trzyma moim zdaniem troszkę za mocno. Używając marnego podkładu zdjąłem pewnego razu na raz wszystkie warstwy farby do gołego plastiku. Gdybyście mieli dostęp do plottera to jakiego zakup jakiego rodzaju medium maskującego byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Montex jest problematyczny na zaokrąglonych powierzchniach typu kabina nowoczesnego myśliwca. Na płaskich jest OK, Kółek trzyma się gorzej niż Eduard. Maski Eduarda są dobre z tym że trzeba wypełnić je czasem płynem maskującym na obłych powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada (edytowane) KV Models dobrze pasują, robiłem nimi szklarnię Ił-76. Mam jednak wrażenie, że po dłuższym pobycie na modelu+ dodatkowe warstwy farby, robią się trochę sztywne, trudno się zdejmują. Edytowane 2 Listopada przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi