LuckyStrike Posted January 7 Share Posted January 7 Cześć, Czy ktoś mógłby doradzić jakie gąsienice metalowe lub plastikowe pasowałyby do Stug IV? Pytam bo gumowe w zestawie z Tamiya są okrutnie wręcz kiepskie i ciężko się z nimi walczy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted January 7 Share Posted January 7 Wzorów było kilka, więc poszukaj ogniw gąsienic dla pojazdów Panzer IV/Stug IV produkcji od 1943. Friulmodel robił zestawy np ATL-27, ATL-28, czy choćby winterketten ATL-19, no ale te zestawy są chyba obecnie trudno dostępne lub wcale - najprędzej Allegro. Pojawiła się też firma z drukowanymi Heavy Hobby, zestaw np Heavy Hobby PT-35021 lub PT-35023, czy zimowe (winterketten) PT-35012, PT-35013. Jest też szansa, że skoro Miniart natrzepał trochę tych swoich panzer czwórek, to znając politykę tej firmy, niebawem mogą się pojawić w sprzedaży ich ogniwa gąsienic solo. Jeśli się mylę, mądrzejsi ode mnie zapewne mnie poprawią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyStrike Posted January 7 Author Share Posted January 7 No właśnie zauważyłem, że jest problem z dostępnością jakichkolwiek gąsienic....A jak już widziałem jakieś pojedyńcze to dosłownie po kilkaset złotych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted January 7 Share Posted January 7 (edited) 17 minut temu, LuckyStrike napisał: No właśnie zauważyłem, że jest problem z dostępnością jakichkolwiek gąsienic....A jak już widziałem jakieś pojedyńcze to dosłownie po kilkaset złotych... To są fatalne czasy na zakupy after marketowych gąsienic , metalowych nie ma po starych cenach , w 3d są ale około 190 zeta za same gąski... porażka te ceny jak na nasze zarobki, aczkolwiek pewnie jeszcze będzie drożej Edited January 7 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyStrike Posted January 7 Author Share Posted January 7 Ja gdzieś widziałem metalowe ale to nie do stuga akurat za ponad 700 zł.... Tak czy inaczej za takie ceny nawet po 190 zł to można nowy model kupić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted January 7 Share Posted January 7 Teraz, LuckyStrike napisał: Ja gdzieś widziałem metalowe ale to nie do stuga akurat za ponad 700 zł.... Tak czy inaczej za takie ceny nawet po 190 zł to można nowy model kupić... Zgadza się, czasem trzeba przekalkulować czy to warte wymiany itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyStrike Posted January 7 Author Share Posted January 7 Chyba będę musiał przyzwyczaić się do tych z zestawu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts