LuckyStrike Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Cześć, Czy ktoś mógłby doradzić jakie gąsienice metalowe lub plastikowe pasowałyby do Stug IV? Pytam bo gumowe w zestawie z Tamiya są okrutnie wręcz kiepskie i ciężko się z nimi walczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Wzorów było kilka, więc poszukaj ogniw gąsienic dla pojazdów Panzer IV/Stug IV produkcji od 1943. Friulmodel robił zestawy np ATL-27, ATL-28, czy choćby winterketten ATL-19, no ale te zestawy są chyba obecnie trudno dostępne lub wcale - najprędzej Allegro. Pojawiła się też firma z drukowanymi Heavy Hobby, zestaw np Heavy Hobby PT-35021 lub PT-35023, czy zimowe (winterketten) PT-35012, PT-35013. Jest też szansa, że skoro Miniart natrzepał trochę tych swoich panzer czwórek, to znając politykę tej firmy, niebawem mogą się pojawić w sprzedaży ich ogniwa gąsienic solo. Jeśli się mylę, mądrzejsi ode mnie zapewne mnie poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 No właśnie zauważyłem, że jest problem z dostępnością jakichkolwiek gąsienic....A jak już widziałem jakieś pojedyńcze to dosłownie po kilkaset złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) 17 minut temu, LuckyStrike napisał: No właśnie zauważyłem, że jest problem z dostępnością jakichkolwiek gąsienic....A jak już widziałem jakieś pojedyńcze to dosłownie po kilkaset złotych... To są fatalne czasy na zakupy after marketowych gąsienic , metalowych nie ma po starych cenach , w 3d są ale około 190 zeta za same gąski... porażka te ceny jak na nasze zarobki, aczkolwiek pewnie jeszcze będzie drożej Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 Ja gdzieś widziałem metalowe ale to nie do stuga akurat za ponad 700 zł.... Tak czy inaczej za takie ceny nawet po 190 zł to można nowy model kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Teraz, LuckyStrike napisał: Ja gdzieś widziałem metalowe ale to nie do stuga akurat za ponad 700 zł.... Tak czy inaczej za takie ceny nawet po 190 zł to można nowy model kupić... Zgadza się, czasem trzeba przekalkulować czy to warte wymiany itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 Chyba będę musiał przyzwyczaić się do tych z zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi