rollingstones Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 Witajcie Pracuję sobie relaksacyjnie nad reinkarnacją Tygrysa II firmy Tamiya. Model nabyłem całkiem przypadkowo od jednego z modelarzy młodego pokolenia w stanie dużego zaawansowania składania. Cieszę się że mogłem pomóc i dziękuję za model ;) Model był gotowy praktycznie do malowania ( zagruntowany środek minąi i pierwsze malunki- wnętrze i grunt na kadłubie . Jak zwykle dlam nie pojawiało się tylko jedno ale – miał zimmerit Eduarda. Długo mnie to męczyło i zdecydowałem się jednak na usunięcie zimmeritu. Za tym rozwiązaniem stały następujące przesłanki: model wyposażony był we wnętrze verlindena, liny karaya, zestaw błotników i narzędzi Abera lufę armoscale. Szkoda było to psuć malując na zimmericie Eduarda. Wszystko ładnie usunąłem i zabrałem się za robienie wnętrza czekając na dostawę friuli i zimmeritu żywicznego. Efekt prac wnętrzarskich na dziś jest taki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rollingstones Posted June 22, 2008 Author Share Posted June 22, 2008 ciąg dalszy - eliminacja pigmentów , generalnie prace czyszczące, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konradkur Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 fajny jak narazie to zapowiada sie fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 ja bym jeszcze popracowal nad zegarami, niby pierdola ale jednak - moze cienkopis 0,2 jakas podzialka i na to kropla blysku albo stilwater i dopiero brudzing ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej2 Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Na razie mi się podoba, a co będzie potem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts