rollingstones Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Witajcie Pracuję sobie relaksacyjnie nad reinkarnacją Tygrysa II firmy Tamiya. Model nabyłem całkiem przypadkowo od jednego z modelarzy młodego pokolenia w stanie dużego zaawansowania składania. Cieszę się że mogłem pomóc i dziękuję za model ;) Model był gotowy praktycznie do malowania ( zagruntowany środek minąi i pierwsze malunki- wnętrze i grunt na kadłubie . Jak zwykle dlam nie pojawiało się tylko jedno ale – miał zimmerit Eduarda. Długo mnie to męczyło i zdecydowałem się jednak na usunięcie zimmeritu. Za tym rozwiązaniem stały następujące przesłanki: model wyposażony był we wnętrze verlindena, liny karaya, zestaw błotników i narzędzi Abera lufę armoscale. Szkoda było to psuć malując na zimmericie Eduarda. Wszystko ładnie usunąłem i zabrałem się za robienie wnętrza czekając na dostawę friuli i zimmeritu żywicznego. Efekt prac wnętrzarskich na dziś jest taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 ciąg dalszy - eliminacja pigmentów , generalnie prace czyszczące, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 fajny jak narazie to zapowiada sie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 ja bym jeszcze popracowal nad zegarami, niby pierdola ale jednak - moze cienkopis 0,2 jakas podzialka i na to kropla blysku albo stilwater i dopiero brudzing ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Na razie mi się podoba, a co będzie potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi