myeti Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Witam Przedstawiam kolejny model jakim jest Honda S2000. Model sklejało sie łatwo i przyjemnie gdyż Tamiya nie robi żadnych niespodzianek typu: nie wymiarowe części lub nie pasujące do siebie... Model ma kilka przeróbek. Jedna z nich to wersja z dachem lub cabrio. AAA... na fotkach zapomniałem o szybkach lusterek bocznych.. ale już sie tym zająłem.. Piszcie i komentujcie. Fotki tez pozostawiają trochę do życzenia, niestety teraz mam ciągle deszczowe dni i nie mam jak zrobić w słońcu... :( wrzucę parę fotek jeszcze później. Pozdrawiam Oto fotki w słońcu ukazujące bardziej właściwości lakieru..Pomalowałem tez ramki wokół przedniej szyby..: Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Bardzo fajny model. Ładnie się prezentuje na makiecie . Jednak przydałoby się pomalować uszczelki wokół szyb i świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Duży plus za markę i model. Kolor też jest ciekawy. Ogólnie dość czysto - przynajmniej z tego co widać na fotkach, które są trochę niewyraźne. Musisz jednak popracować nad techniką malowania. Co prawda nie widać zacieków, ale przydałby się jeszcze lakier bezbarwny + polerka. Kolejna rada dotyczy szczegółów. Jak wspomniała adize - uszczelki szyb i lamp,ja dodam od siebie choćby wnętrze rur wydechowych, elementy kokpitu. Trochę rażą takie "niedoróbki". Wiem, że instrukcje nie zawsze podają jak pomalować takie detale, ale z pomocą przychodzi internet. Można sobie poszukać zdjęć i wykonać model bardziej realistycznie. No i jeszcze nadlewki na zderzakach. Zauważyłem, że sporo osób pomija obróbkę tych elementów, a potem, po pomalowaniu kasty, pod kątem wyraźnie je widać. Sumując: Spiesz się powoli i zamiast na szybkość składania kolejnych modeli, postaw na dokładność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Model czysto wykonany i ładnie prezentuje się Natomiast strasznie po oczach daje brak pomalowanych uszczelek i nie zeszlifowane szwy na zderzaku i błotniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi