jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) To jak lecimy z pracami z tamtego roku, albo dwóch wstecz... Edytowane 15 Maja 2022 przez jonathan 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 O, tu bez czepialstwa - wyszło bardzo przyjemnie. Czołg jak czołg, choć ładna bestia. Ale jak poprzednio fajne dodatki - beczka, belka kwadratowa zamiast okrągłej i woda w butelce (może ciut za jaskrawa). Osłona jarzma bardzo przyjemna, wygląda jak kawał materiału albo żywicy, a nie plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 No ładny modelik. Taki swojski choć polski Ci on nie jest. W założeniu miał mieć jakąś przynależność państwową? No chyba że przynależność państwowa to "zielone ludziki". Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 13 minut temu, Klapouch napisał: O, tu bez czepialstwa - wyszło bardzo przyjemnie. Czołg jak czołg, choć ładna bestia. Ale jak poprzednio fajne dodatki - beczka, belka kwadratowa zamiast okrągłej i woda w butelce (może ciut za jaskrawa). Osłona jarzma bardzo przyjemna, wygląda jak kawał materiału albo żywicy, a nie plastik. Kawałek rękawiczki nitrylowej Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez jonathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Elegancko wyszedł, tym bardziej że z blaszkami co jak widać robią tu robotę i ożywiają model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Endrju napisał: No ładny modelik. Taki swojski choć polski Ci on nie jest. W założeniu miał mieć jakąś przynależność państwową? No chyba że przynależność państwowa to "zielone ludziki". Pozdrawiam. Andrzej. Kolorystyka używana w Libanie i później w Syrii. Ten akurat Libański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Evildead napisał: Elegancko wyszedł, tym bardziej że z blaszkami co jak widać robią tu robotę i ożywiają model Kolejny tiran właśnie tak będzie robiony. Blachy plus konwersja z wydruków 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Teraz, jonathan napisał: Kolejny tiran właśnie tak będzie robiony. Blachy plus konwersja z wydruków 3D No i fajnie, jak widać to dobra metoda na udane modele w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Teraz, Evildead napisał: No i fajnie, jak widać to dobra metoda na udane modele w tej skali Myślę że w większej skali też by dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 1 minutę temu, jonathan napisał: Myślę że w większej skali też by dało radę. Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Blacharnia pierwsza klasa i to jeszcze w 72 super model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 13 minut temu, x_bandit napisał: Blacharnia pierwsza klasa i to jeszcze w 72 super model 72, 48 czy nawet 35... co za różnica... Wszędzie roboty sporo, różnią się tylko niektóre narzędzia. Może później wrzucę wypociny w 35 z tamtego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 4 minuty temu, jonathan napisał: 72, 48 czy nawet 35... co za różnica... Wszędzie roboty sporo, różnią się tylko niektóre narzędzia. To fakt, ale często ludzie wybierają tą skalę bo można szybko kończyć budowę i zaraz malować, a klejenie blaszek to trochę w tym przeszkadza jednak ,dobrze jednak że nie wszyscy na tempo jadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Evildead napisał: To fakt, ale często ludzie wybierają tą skalę bo można szybko kończyć budowę i zaraz malować, a klejenie blaszek to trochę w tym przeszkadza jednak ,dobrze jednak że nie wszyscy na tempo jadą To prawda, dużą zaletą (dla mnie np) 1/72 jest to, że stosunkowo szybko można malować. Ale nie dlatego, że zależy mi jakoś szczególnie na tempie, ale dlatego, że malowanie jest dla mnie ulubionym etapem. Myślałem, że idealne będą dla mnie wydruki 3d / żywice, ale tak nie jest - roboty z żywicami jest więcej niż z plastikiem, a 3d mają inne wady, które irytują. Co do różnicy w skali - jednak malowanie, brudzenie większych powierzchni jest nieco bardziej wymagające. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 10 minut temu, Evildead napisał: To fakt, ale często ludzie wybierają tą skalę bo można szybko kończyć budowę i zaraz malować, a klejenie blaszek to trochę w tym przeszkadza jednak ,dobrze jednak że nie wszyscy na tempo jadą to może takie cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Klapouch napisał: To prawda, dużą zaletą (dla mnie np) 1/72 jest to, że stosunkowo szybko można malować. Ale nie dlatego, że zależy mi jakoś szczególnie na tempie, ale dlatego, że malowanie jest dla mnie ulubionym etapem. Myślałem, że idealne będą dla mnie wydruki 3d / żywice, ale tak nie jest - roboty z żywicami jest więcej niż z plastikiem, a 3d mają inne wady, które irytują. Co do różnicy w skali - jednak malowanie, brudzenie większych powierzchni jest nieco bardziej wymagające. Z tym różnie bywa... Większe powierzchnie dają większe pole do popisu. W sumie może wrzucę wypociny w 48 i 35. Niedużo tego, bo głównie w 72 siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 12 minut temu, Klapouch napisał: To prawda, dużą zaletą (dla mnie np) 1/72 jest to, że stosunkowo szybko można malować. Ale nie dlatego, że zależy mi jakoś szczególnie na tempie, ale dlatego, że malowanie jest dla mnie ulubionym etapem. Myślałem, że idealne będą dla mnie wydruki 3d / żywice, ale tak nie jest - roboty z żywicami jest więcej niż z plastikiem, a 3d mają inne wady, które irytują. Co do różnicy w skali - jednak malowanie, brudzenie większych powierzchni jest nieco bardziej wymagające. No i też ok, Ty to widać że lubisz ten etap , bawisz się tym aerografem to widać no i dobrze nikczemnicy wychodzą .Grunt to zadowolenie z roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Bardzo przyjemna w odbiorze praca. Podoba mi się weathering, do tego skala 1:72, czapki z głów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 W dniu 8.04.2022 o 22:03, orzechu500 napisał: Bardzo przyjemna w odbiorze praca. Podoba mi się weathering, do tego skala 1:72, czapki z głów A dziękuje W sumie mam już kilak takowych... więc każdy kolejny to coraz to nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi