jonathan Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 W jakimś tam temacie marudziłem trochę że czasem odskoczę na chwile w inną skalę. Tak stało się tym razem. Nie mogłem dostać nigdzie tego czołgu w mojej skali, więc zrobiłem go w 35. Podstawa to Trumpeter 01267 - zestaw prosty, ale dzięki kilku modyfikacjom, efekt końcowy jest w miarę zadawalający. Kilka fotek z Warsztatu. Później dorzucę jakieś bardziej prawilne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Nawet fajnie dodaj lufy karabinów oraz z lewej strony wizjera kierowcy lampę i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Obejrzałem fotki kilka razy w odstępie czasu gdyż mialem poczucie,że coś tu nie gra. Zdjęcia całej sylwetki czołgu wyglądają dla mnie trochę jak work in progress, na zasadzie pomalowane gotowe na weathering, zbliżenia niektórych detali natomiast pokazują jak dużo pracy uwagi włożyłeś w te poszczególne sekcje - np ta wypalona blacha, ubrudzenia przy gasieniacach. Nie spina się to natomiast w całość, bo są urwane błotniki, fajnie ubrudzone gąsienice, przpalone blachy a reszta funkiel nówka. Tak wiem, kim jestem by oceniać, ale myślę a w zasadzie wiem , że możesz ten model pchnąć na zdecydowanie wyższy level. Np, jeśli urwane są błotniki to błota na maszynie byłoby więcej, jeśli się urwały to raczej przy przedarciu się przez przeszkodę = zadrapania, obicia. Brakuje trochę oznaczeń, na duży plus ładna i spójna modulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Bardzo fajny model. Bardzo dobry warsztat. Model podoba się. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 W dniu 14.04.2022 o 22:08, orzechu500 napisał: Obejrzałem fotki kilka razy w odstępie czasu gdyż mialem poczucie,że coś tu nie gra. Zdjęcia całej sylwetki czołgu wyglądają dla mnie trochę jak work in progress, na zasadzie pomalowane gotowe na weathering, zbliżenia niektórych detali natomiast pokazują jak dużo pracy uwagi włożyłeś w te poszczególne sekcje - np ta wypalona blacha, ubrudzenia przy gasieniacach. Nie spina się to natomiast w całość, bo są urwane błotniki, fajnie ubrudzone gąsienice, przpalone blachy a reszta funkiel nówka. Tak wiem, kim jestem by oceniać, ale myślę a w zasadzie wiem , że możesz ten model pchnąć na zdecydowanie wyższy level. Np, jeśli urwane są błotniki to błota na maszynie byłoby więcej, jeśli się urwały to raczej przy przedarciu się przez przeszkodę = zadrapania, obicia. Brakuje trochę oznaczeń, na duży plus ładna i spójna modulacja Oznaczen na tym typie nie wodzialem. Wyprodukowano chyba tylko 4 sztuki i nawet nie wiem czy zostaly wykorzystane bojowo. Co do WIP masz racje. Zdjecia byly wykonywane na warsztacie, kiedy model jeszcze powstawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Bardzo fajnie wyszło! Jedynie jak dla mnie to odrobinę zbyt matowy, przydałaby mu się cienka warstwa połysku tu i tam (na niezabrudzone fragmenty). Na czym drukowana kratka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Sonic mini 4k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi