jonathan Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 W jakimś tam temacie marudziłem trochę że czasem odskoczę na chwile w inną skalę. Tak stało się tym razem. Nie mogłem dostać nigdzie tego czołgu w mojej skali, więc zrobiłem go w 35. Podstawa to Trumpeter 01267 - zestaw prosty, ale dzięki kilku modyfikacjom, efekt końcowy jest w miarę zadawalający. Kilka fotek z Warsztatu. Później dorzucę jakieś bardziej prawilne 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Nawet fajnie dodaj lufy karabinów oraz z lewej strony wizjera kierowcy lampę i będzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Obejrzałem fotki kilka razy w odstępie czasu gdyż mialem poczucie,że coś tu nie gra. Zdjęcia całej sylwetki czołgu wyglądają dla mnie trochę jak work in progress, na zasadzie pomalowane gotowe na weathering, zbliżenia niektórych detali natomiast pokazują jak dużo pracy uwagi włożyłeś w te poszczególne sekcje - np ta wypalona blacha, ubrudzenia przy gasieniacach. Nie spina się to natomiast w całość, bo są urwane błotniki, fajnie ubrudzone gąsienice, przpalone blachy a reszta funkiel nówka. Tak wiem, kim jestem by oceniać, ale myślę a w zasadzie wiem , że możesz ten model pchnąć na zdecydowanie wyższy level. Np, jeśli urwane są błotniki to błota na maszynie byłoby więcej, jeśli się urwały to raczej przy przedarciu się przez przeszkodę = zadrapania, obicia. Brakuje trochę oznaczeń, na duży plus ładna i spójna modulacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 Bardzo fajny model. Bardzo dobry warsztat. Model podoba się. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 25, 2022 Author Share Posted April 25, 2022 W dniu 14.04.2022 o 22:08, orzechu500 napisał: Obejrzałem fotki kilka razy w odstępie czasu gdyż mialem poczucie,że coś tu nie gra. Zdjęcia całej sylwetki czołgu wyglądają dla mnie trochę jak work in progress, na zasadzie pomalowane gotowe na weathering, zbliżenia niektórych detali natomiast pokazują jak dużo pracy uwagi włożyłeś w te poszczególne sekcje - np ta wypalona blacha, ubrudzenia przy gasieniacach. Nie spina się to natomiast w całość, bo są urwane błotniki, fajnie ubrudzone gąsienice, przpalone blachy a reszta funkiel nówka. Tak wiem, kim jestem by oceniać, ale myślę a w zasadzie wiem , że możesz ten model pchnąć na zdecydowanie wyższy level. Np, jeśli urwane są błotniki to błota na maszynie byłoby więcej, jeśli się urwały to raczej przy przedarciu się przez przeszkodę = zadrapania, obicia. Brakuje trochę oznaczeń, na duży plus ładna i spójna modulacja Oznaczen na tym typie nie wodzialem. Wyprodukowano chyba tylko 4 sztuki i nawet nie wiem czy zostaly wykorzystane bojowo. Co do WIP masz racje. Zdjecia byly wykonywane na warsztacie, kiedy model jeszcze powstawal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Bardzo fajnie wyszło! Jedynie jak dla mnie to odrobinę zbyt matowy, przydałaby mu się cienka warstwa połysku tu i tam (na niezabrudzone fragmenty). Na czym drukowana kratka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 Sonic mini 4k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts