Jump to content

Amerykański dry van

miqs
 Share

Recommended Posts

Taka szybka relacja modelu, który ma być odskocznią od przeróbek i ciągłego denerwowania się. Model odkupiony sklejona paka. Zdjęcia przedstawiają pakę przed rozpoczęciem prac, aktualnie zeszlifowuję szpachel i będę podklejał części, gdyż te są miejscami nie doklejone. Myślę, że jak będą dobre wiatry to naczepa będzie gotowa najpóźniej w przyszłym tygodniu.

mmmm-002.jpg

mmmm-001.jpg

Ja też mam taką jedną na spżedarz.

Ja aktualnie nie poszukuję kolejnej ponieważ mam plan, dopóki nie ukończę wszystkiego co mam to nie biorę się za nowe. Więc do końca roku zakupów nie będzie raczej... :/

Ja mam trzy takie

Też mam takie trzy naczepy, narazie czekają na swoją kolej.

Masz już jakieś konkretne plany w jakich barwach zrobisz naczepę

Ogólnie to wyszła masakra... Było mniej więcej tak:

Malowanie naczepy podkładem - wszystko ładnie równiutko

Malowanie żółtym - elegancko prawie ideał

i się zaczęło

Nałożenie kalek - wszystko cacy; przerwa 12h

Bezbarwny - żołty kolor ok, choć wyszło w świetle, że jest lekka nierówność na środku dachu, ale nie widać tego jeżeli nie ma pełnego słońca, więc można powiedzieć, że na półkę naczepa się nadaje, jednak kalki trafił szlag... Znany problem na forum, zmarszczyły się itd. Mam wrażenie, że dziś trochę opadły, ale to pewnie złudzenie. Jednak bardzo się nie przejmuję, bo lewa strona wygląda w miarę, model stoi na wysokości 2,10 więc go dokładnie nie widać, więc luuuz

dry-%281%29.jpg

dry.jpg

P.S Jeszcze jest trochę roboty przy budzie. Czarny pasek na froncie, klamki itp. Na pewno nie będę malował drzwi z tyłu.

aha, pod kalke też dać... nie wiedziałem, ale kiedyś już robiłem kalkomanie identycznie i było ok, więc nie wiem... ale trudno model już jest prawie zrobiony, teraz dorabiam powoli detale i na dniach zaprezentuję go w całości.

Po ekscesach z kalkomaniami olałem resztę naczepy i zrobiłem ją żeby było - wiem mało modelarskie podejście ale trudno.

mmmm-001.jpg

mmmm-002.jpg

Wnioski? Oczywiście. Po naklejeniu kalkomanii dłuższa przerwa, być może były jeszcze wilgotne po 12 godzinach, bo jednak są one duże.