miqs Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Taka szybka relacja modelu, który ma być odskocznią od przeróbek i ciągłego denerwowania się. Model odkupiony sklejona paka. Zdjęcia przedstawiają pakę przed rozpoczęciem prac, aktualnie zeszlifowuję szpachel i będę podklejał części, gdyż te są miejscami nie doklejone. Myślę, że jak będą dobre wiatry to naczepa będzie gotowa najpóźniej w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 sam mam takie dwie, a raczej mialem bo je pocielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Na pierwszym zdjęciu na pierwszy rzut oka myślałem że ta naczepa jest z blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Ja mam trzy takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Ja też mam taką jedną na spżedarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Ja aktualnie nie poszukuję kolejnej ponieważ mam plan, dopóki nie ukończę wszystkiego co mam to nie biorę się za nowe. Więc do końca roku zakupów nie będzie raczej... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Ja mam trzy takie Też mam takie trzy naczepy, narazie czekają na swoją kolej. Masz już jakieś konkretne plany w jakich barwach zrobisz naczepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Tak mam. Barwy to kalkomania Baywatch, ponieważ naczepa z tamtego zestawu uległa uszkodzeniu, a strasznie przypadła mi ona do gustu - pewnie przez tą kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Ogólnie to wyszła masakra... Było mniej więcej tak: Malowanie naczepy podkładem - wszystko ładnie równiutko Malowanie żółtym - elegancko prawie ideał i się zaczęło Nałożenie kalek - wszystko cacy; przerwa 12h Bezbarwny - żołty kolor ok, choć wyszło w świetle, że jest lekka nierówność na środku dachu, ale nie widać tego jeżeli nie ma pełnego słońca, więc można powiedzieć, że na półkę naczepa się nadaje, jednak kalki trafił szlag... Znany problem na forum, zmarszczyły się itd. Mam wrażenie, że dziś trochę opadły, ale to pewnie złudzenie. Jednak bardzo się nie przejmuję, bo lewa strona wygląda w miarę, model stoi na wysokości 2,10 więc go dokładnie nie widać, więc luuuz P.S Jeszcze jest trochę roboty przy budzie. Czarny pasek na froncie, klamki itp. Na pewno nie będę malował drzwi z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 bezbarwny na kalke dałes czy pod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Dałem na, bo chciałem zrobić lusterko. Kładłem już kiedyś bezbarwny na klki i było dobrze, więc jestem bardzo zdziwiony, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Pod też trzeba. Na kalke mgłe poczekac dzień i tka kilka rasy żeby kalka dlikatnie sie utwardziła lakierem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 aha, pod kalke też dać... nie wiedziałem, ale kiedyś już robiłem kalkomanie identycznie i było ok, więc nie wiem... ale trudno model już jest prawie zrobiony, teraz dorabiam powoli detale i na dniach zaprezentuję go w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Po ekscesach z kalkomaniami olałem resztę naczepy i zrobiłem ją żeby było - wiem mało modelarskie podejście ale trudno. Wnioski? Oczywiście. Po naklejeniu kalkomanii dłuższa przerwa, być może były jeszcze wilgotne po 12 godzinach, bo jednak są one duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Ja kalkomanie susze suszarką do włosów. Na zdjęciach nie widać żeby były mocno pomarszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Bo one nie są bardzo pomarszczone. Są tylko bąbelki jakby powietrza - którego jednak tam nie ma, bo skąd, jak nie było go wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi