Skocz do zawartości

LVT (A)-4, Italeri 1/35

rObO87

Rekomendowane odpowiedzi

Model Italeri:

IT6396.jpg

Dodatki:

2 zastawy blaszek Eduard:

- Eduard 35630 - LVT(A)-4 wnętrze

- Eduard 35607 - LVT(A)-4 elementy zewnętrzne

linka Eureka do czołgu T-55 (bardzo podobna do orginalnej z zestawu, polecam)

Ogólne widoki:

27957794lr8.th.jpg44403699mp8.th.jpg59730239zc7.th.jpg

48056989jx3.th.jpg95578962ho5.th.jpg23078645bd5.th.jpg

85025932am0.th.jpg58558369pt2.th.jpg89868139xq9.th.jpg

]10gt4.th.jpg11dg7.th.jpg12wj6.th.jpg

13zj8.th.jpg14hb8.th.jpg15ym6.th.jpg

16xh7.th.jpg17wb6.th.jpg18yg2.th.jpg

19hy9.th.jpg

Wieżyczka:

20px3.th.jpg21az5.th.jpg

22hj6.th.jpg23re1.th.jpg24ud8.th.jpg

25yp3.th.jpg26ek2.th.jpg27bm7.th.jpg

Dlaczego tak mało osób komentuje? Ponad 100 wyświetleń i nic

Bo to temat niszowy, jak choćby czołgi współczesne (nie mówię absolutnie, że nudny).

Wstawisz coś od Panzerwaffe, to zobaczysz momentalnie całą stronę komentarzy, a i wyświetleń będzie ponad tysiąc. Sam mógłbym powiedzieć, że Twój model jest ładnie wykonany, ale czy w pełni zgodnie z oryginałem to nie wiem, bo to nie mój klimat - zagłębiać się w dokumentację nie będę, bo zwyczajnie mnie to nie interesuje, dlatego nie komentuje. Sądzę, że wiele osób myśli podobnie...

A ja skomentuję

Podoba mi się budowa - dużo detali, fajnie że tyle blach. Ciekawie to wygląda. Rażą metaliczne przetarcia na blachach. Dają po oczach.

Jak na pędzel pomalowany bardzo równo, nic do zarzucenia. Czy mi się wydaje, czy kalki się lekko srebrzą?

Przyjemne wrażenie

Ogółem cała rodzina tych LVT jest ciekawa .. Aczkolwiek jak napisał Jakub Ślęczka to temat niszowy i mało on ma tu fascynatów ^^ w porównaniu do pancerki niemieckiej z okresu II W.Ś.

Co do modelu , to jak na malowany pędzelkiem to naprawde dobrze.

Jako że jest to konstrukcja wodno lądowa , to mogłeś sie pokusić a jakieś zacieki , a w tego typu pojazdach jest spore pole do popisu.

Pzd|2

Jak pisałem wcześniej, zacieki tłumi kamuflaż. Wzorowałem się przy budowie na tym modelu:

http://www.missing-lynx.com/gallery/usa/lvta4_fedet.html

tam nie ma dużo zacieków, a wyszło świetnie ;)

Co do niszowości, gdyby nie LVT to US Marines mieli by nie za ciekawą sytuację na Pacyfiku

Czekam na dalsze komentarze, zarównu tu jak i w Aligatorze

Co do niszowości, gdyby nie LVT to US Marines mieli by nie za ciekawą sytuację na Pacyfiku

A co to ma do tego w zainteresowaniu tym pojazdem wśród grona modelarskiego ? Chodziło o niszowość tematu nad innymi .

Co do zacieków . kamo nie musi ich tłumić .. Gdybys pokusił się o zacieki z farb olejnych dla plastyków , wtedy bys miał o wiele wyraźniejsze i ciekawsze zacieki. Ale to Twoja koncepcja na model.

Owszem tamtem nie ma dużo zacieków , ale tamten ma większość dołu w ciemniejszych kolorach a nie w beżowym co daje mu kontrast przy siwo-piaskowych zaciekach , tam zaś gdzie ma berzowy kolor zrobił ciemne zacieki , Ty zaś masz jaśniejsze kolory , użyłeś piaskowych zacieków które zlewają sie z modelem i przez to jest tak malo wyraźiście .