rObO87 Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Model Italeri: Dodatki: 2 zastawy blaszek Eduard: - Eduard 35630 - LVT(A)-4 wnętrze - Eduard 35607 - LVT(A)-4 elementy zewnętrzne linka Eureka do czołgu T-55 (bardzo podobna do orginalnej z zestawu, polecam) Ogólne widoki: ] Wieżyczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Fajny model, ale kurcze brakuje wash'a a i pamiętaj przy robieniu zdjęć dobieraj raczej jednolite tło, po to aby przy podziwianiu fotek nie skupiać się na tle tylko na modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Lipca 2008 Autor Share Napisano 2 Lipca 2008 Wash był taki sam jak w LVT-(A)1. Różnica wynika z koloru kamo, tu mniej widać. Dlaczego tak mało osób komentuje? Ponad 100 wyświetleń i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Dlaczego tak mało osób komentuje? Ponad 100 wyświetleń i nic Bo to temat niszowy, jak choćby czołgi współczesne (nie mówię absolutnie, że nudny). Wstawisz coś od Panzerwaffe, to zobaczysz momentalnie całą stronę komentarzy, a i wyświetleń będzie ponad tysiąc. Sam mógłbym powiedzieć, że Twój model jest ładnie wykonany, ale czy w pełni zgodnie z oryginałem to nie wiem, bo to nie mój klimat - zagłębiać się w dokumentację nie będę, bo zwyczajnie mnie to nie interesuje, dlatego nie komentuje. Sądzę, że wiele osób myśli podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 A ja skomentuję Podoba mi się budowa - dużo detali, fajnie że tyle blach. Ciekawie to wygląda. Rażą metaliczne przetarcia na blachach. Dają po oczach. Jak na pędzel pomalowany bardzo równo, nic do zarzucenia. Czy mi się wydaje, czy kalki się lekko srebrzą? Przyjemne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Ogółem cała rodzina tych LVT jest ciekawa .. Aczkolwiek jak napisał Jakub Ślęczka to temat niszowy i mało on ma tu fascynatów ^^ w porównaniu do pancerki niemieckiej z okresu II W.Ś. Co do modelu , to jak na malowany pędzelkiem to naprawde dobrze. Jako że jest to konstrukcja wodno lądowa , to mogłeś sie pokusić a jakieś zacieki , a w tego typu pojazdach jest spore pole do popisu. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Jak pisałem wcześniej, zacieki tłumi kamuflaż. Wzorowałem się przy budowie na tym modelu: http://www.missing-lynx.com/gallery/usa/lvta4_fedet.html tam nie ma dużo zacieków, a wyszło świetnie ;) Co do niszowości, gdyby nie LVT to US Marines mieli by nie za ciekawą sytuację na Pacyfiku Czekam na dalsze komentarze, zarównu tu jak i w Aligatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Co do niszowości, gdyby nie LVT to US Marines mieli by nie za ciekawą sytuację na Pacyfiku A co to ma do tego w zainteresowaniu tym pojazdem wśród grona modelarskiego ? Chodziło o niszowość tematu nad innymi . Co do zacieków . kamo nie musi ich tłumić .. Gdybys pokusił się o zacieki z farb olejnych dla plastyków , wtedy bys miał o wiele wyraźniejsze i ciekawsze zacieki. Ale to Twoja koncepcja na model. Owszem tamtem nie ma dużo zacieków , ale tamten ma większość dołu w ciemniejszych kolorach a nie w beżowym co daje mu kontrast przy siwo-piaskowych zaciekach , tam zaś gdzie ma berzowy kolor zrobił ciemne zacieki , Ty zaś masz jaśniejsze kolory , użyłeś piaskowych zacieków które zlewają sie z modelem i przez to jest tak malo wyraźiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi