kadzior Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 Siema. Po dłuższej przerwie postanowiłem kupić sobie model samolotu. Nie pierwszy bo mam jeszcze inne w kartonikach, a ten ma być jako doświadczalny. Pytanie na początek, czym maskujecie łączenia kadłuba? Tu jest tragedia od przedniej szyby w stronę śmigła. Posiadam sporo chemii i narzędzi, bo głównie robiłem auta. Jednak tam kwestia usunięcia łączeń wydaje mi się o wiele łatwiejsze. Podpowiecie? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 Do niwelowania połączeń kadłuba zazwyczaj stosowana jest szpachla... Ale to kwestia jest indywidualna, jedni stosują szpachlę jedni CA, technik jest naprawdę wiele aby uzyskać "gładką" powierzchnię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted June 8, 2022 Author Share Posted June 8, 2022 Ok. Czyli standardowo. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts