Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I stało się!!!

Jak się okazuje ta prężna firma z Chin, cały czas nas zaskakuje, tylko patrzeć jak wypuszczą naszego Rosomaka.

A tak tylko wspomnę o włoskim wozie wsparcia B1 CENTAURO...ja już się nie mogę doczekać.

Jeszcze trochę i Trumpeter zdetronizuje takie potęgi jak Dragon i Tamiya.

Poniżej zamieszczam link do strony na której są te nowinki.

http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/trumpeter.htm

Napisano

Jestem ciekaw , czy jakość i odwzorowanie detali w tym Centauro będzie chociaż trochę zbliżona do żywicznego Centauro z Victoria Models , czy Trumpeter znowu odwali taką kichę jak ze Strykerem...

Napisano

Tak się zastanawiam, czy aby ten YA-12 nie był zasłaby do tej lufki?

Chyba mieli jakiś cięższy ciągnik, bo jednak to było na podwoziu gąsienicowym i miało 203 mm kaliber to musiało swoje ważyć.

Napisano
Jeszcze trochę i Trumpeter zdetronizuje takie potęgi jak Dragon i Tamiya.

Dragonowi owszem, ale Tamiyi może zagrozić jedynie ceną, jeśli chodzi o jakość to bardzo wątpię.

(...) czy Trumpeter znowu odwali taką kichę jak ze Strykerem...

maybe...

Jeśli chodzi o te zapowiedzi, ta radziecka haubica 203mm ładnie by wyglądała jako wrak stojący na ulicy Berlina, zastanowię się nad nią...

Napisano
Dragonowi owszem, ale Tamiyi może zagrozić jedynie ceną, jeśli chodzi o jakość to bardzo wątpię.

O.K. ale z modelu na model są coraz lepsi. A tak na marginesie to przecież my jesteśmy modelarzami i potrafimy pewne rzeczy poprawić, albo istniejące w zestawach zastąpić, czy żywicą czy blachami. Widziałem Stryker'a z Trumpka po odrobinie wytężonej pracy model wyglądał niesamowicie.

Napisano
Widziałem Stryker'a z Trumpka po odrobinie wytężonej pracy model wyglądał niesamowicie.

Nie wiadomo ile pracy włożysz w ten model Trumpka i tak będzie niezgodny z oryginałem . Może co najwyżej ładnie wyglądać ( Trumpeter źle dobrał proporcje pojazdu, jest on za krótki i za szeroki , a tego nie jesteś w stanie przerobić) A właściwie po co się męczyć, gdy w tej samej cenie jest nieporównywalnie lepszy model AFV ??

• 15 years later...