Tomasz_Dusza Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Witam Pisałem tutaj w innym temacie o płynach do kalkomanii gunze. Teraz stosuje płyn na kalki od tamiyi. Problem jest z nim jednak. Otóż jak próbuje go nałożyć na model to rozpływa się on na kropelki. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale nie chce się kłaść. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Wcześniej kłade na model lakier bezbarwny błyszczący. Ma ktoś pomysł jakiś dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) To normalne zachowanie płynów na błyszczącej powierzchni, microscale, agama też tak mają. Edytowane 25 Czerwca 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2022 OK ale to znaczy że mimo że te płyny tak się zachowują na błyszczącej powierzchni, to mimo tego działają one? Bo np. gunze pod kalki już się tak nie zachowuje i cały się rozprowadza ale jak się zbytnio przesadzi to pozostają bardzo brzydkie plamy po jego wyschnięciu. Dlatego dałem sobie spokój z gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) Działają, oczywiście musisz położyć kalkę na kroplę i płyn się ładnie rozpłynie między powierzchniami . Mi jak zostają po wyschnięciu plamki po microscale lub agamie, to są to plamki z kleju, więc je delikatnie zmywam wodą lub setem i wszystko jest ok. O gunze czytałem gdzieś tutaj, że zostawia trwałe plamy, ale nie sprawdzałem jeszcze sam, choć mam w magazynku. Edytowane 26 Czerwca 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi