k1oor Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Prośba o radę, dostałem model - zasadzie to dwa: CR-42 i P-38 - które po transporcie pocztą "pogubiły" wały śmigieł - zostały na równo ułamane. Jak przywrócić im zdolność obracania się, szczególnie że zwykle jak ktoś bierze model w rękę to ma chęć obrócić śmigłem... Zrobić dziurę w śmigle i wstawić kawał drutu (jakiś kawałek starego cienkiego wiertła? ) czy raczej dokleić kawałek plastiku (jak tu dobrać średnicę? zeszlifować kawałek ramki? ale jak, żeby był okrągły?). No i jak to zrobić żeby śmigło nie miało "bicia"... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Ja w modelach ostatnio waham się nad myślą... Model to w końcu model, a niekiedy nie zabawka... Nie musi się w nim wszystko ruszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 W sumie racja, ruszać się nie musi, ale fajnie by było. Szczególnie w P-38 tak jakoś głupio - jedno się kręci, a drugie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 To zrób obydwa na stałe. Jak tak będziesz kręcił, to się kiedyś zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 OK, niech i tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 I git żeby nie było, to nie jest rada na odczepnego. Przerabiałem to kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi